Tomašević tvrdi da je stanje u Zagrebu gore nego što je očekivao, pojavilo se pitanje isplata plaća! Bivši pročelnik za financije: Prihodi stagniraju…

Stanje je gore nego što sam očekivao, tim je riječima financije u gradu Zagrebu komentirao gradonačelnik Tomislav Tomašević odmah nakon preuzimanja dužnosti.

Dug koji grad ima, službeno iznosi nešto manje od milijarde i pol kuna, a pojavilo se pitanje isplata plaća.

Prema Kolektivnom ugovoru plaću do 10. u mjesecu trebaju dobiti zaposlenici gradske uprave, a do 15. zaposlenici Holdinga i gradskih ustanova. U slučaju da grad nema novca, rješenje je u zaduženju, a evo što o stanju kaže bivši pročelnik za financije:

“Prihodi grada Zagreba stagniraju. U zadnjih 10 godina u prosjeku je gradu Zagrebu su se povećavali prihodi za 40 milijuna kuna na 7 milijardi kuna. To je nepodnošljivo, to je ispod jedan posto. Ja ne vidim koji su to autoriteti, ako smo ih ikad trebali vidit, sad bi ih trebali vidit koji su, koji kreiraju tu financijsko-gospodarsku politiku ispred nove garniture vlasti”, kaže Slavko Kojić.

“Bez obzira koliko je ova ekipa bila upoznata s poslovanjem grada Zagreba, jedno je gledati sa strane, a drugo je to raditi, da te u početku prepreke i nesigurnost kako to napraviti da bude izlika ili isprika da je to netko prije napravio krivo”, dodaje Ljubo Jurčić, piše RTL.

Share This Article