12.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Šefica zagrebačkog gospodarstva o poskupljenjima: Ovisi na što će se tko odlučiti

Šefica zagrebačkog gospodarstva o poskupljenjima: Ovisi na što će se tko odlučiti

Mirka Jozić, aktualna pročelnica za gospodarstvo koja je već najavila ostavku, rekla je za N1 da još nije obavila razgovor s novim gradonačelnikom te da popust ostalih pročelnika čeka poziv.

O situaciji s financijama u Gradu Zagrebu Mirka Jozić kaže:

“Svaki put kad su bili lokalni izbori, radio se rebalans proračuna, to je logičan slijed stvari. Zagreb je imao dva potresa, već godinu i pol smo u pandemiji. Stanje u gradskom proračunu nije lošije od drugih gradova u Hrvatskoj i ostalih gradova u Europi ili u državnom proračunu. Imamo problem s financijama i s time se treba nositi. Imali smo krizu 2008., slom tržišta nekretnina, svjetsku krizu koja se odrazila na javni sektor, ali nije to nerješivo.”

“Bavim se financijama, znam što bih i kako napravila, ali s obzirom da ekipa preuzima vlast, oni će imati svoje modele. To je ogroman mehanizam”, dodaje.

Na pitanje može li Zagreb proći bez povećanja naknada komunalnih usluga Jozić je rekla: “Ovisi na što će se tko odlučiti, to je cijeli niz mjera. Jedno može biti povećanje cijena ili rezanje plaća, ali ne mora nužno. Neka kombinacija toga će biti.”

Što se tiče njezinog odlaska iz Grada, Jozić kaže: “Želim profesionalno prenijeti sve poslove i aktualne ugovore, imamo potpisane ugvoore iz EU fondova. Želim otići čista obraza i da sam mirna. Idem svojim putem, nemam namjeru ostajati na funkcijama. Zrela sam za druge aktivnosti i radujem se tome.”

Tomašević tvrdi da je stanje u Zagrebu gore nego što je očekivao, pojavilo se pitanje isplata plaća! Bivši pročelnik za financije: Prihodi stagniraju…

Najnovije

Još iz rubrike