24.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Novi gradonačelnik Splita otkrio u kakvom ga je stanju dočekao Grad, ali...

Novi gradonačelnik Splita otkrio u kakvom ga je stanju dočekao Grad, ali i hoće li biti otkaza u gradskoj upravi: Financijska situacija i nije tako loša

Vođenje Splita od danas je u rukama Ivice Puljka. Otkrio je u kakvom ga je stanju dočekao Grad.

”Financijska situacija i nije tako loša. Izazovna je kao i svaka druga. Na računu imamo 57 milijuna kuna, došao je i povrat poreza od 72 milijuna kuna. Mislim da će Split uz financijsku krizu ovu godinu uspjeti dobro izvući”, rekao je Puljak.

Primopredajni dokument još nije uspio pročitati. ”Mi smo ga objavili na internetu. Pozivam građane da ga i oni analizraju i ukažu ideje”, poručio je novi gradonačelnik Splita.

Na pitanje jesu li dva mandata, koliko on očekuje biti na čelu Splita, ambiciozan plan, Puljak kaže da je on čovjek od izazova.

”Ja sam čovjek od izazova, a to je izazov. Ljudi će nas u drugom mandatu izabrati ako budemo dobri u prvom”, poručuje.

Novi će gradonačelnik smanjiti i broj djelatnika u gradskoj upravi za 10 posto. ”Napravit ćemo to kroz prirodni odlijev, otpremnine i odlaske u mirovinu. Ne mislimo davati otkaze, nego modernizirati Upravu”, otkriva Puljak.

Kada je riječ o Gradskom vijeću, Ivica Puljak kaže da će on ponuditi novu suradnju. ”Mislim da ćemo imati stabilnu većinu u gradskom vijeću”, zaključio je, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike