Teška prometna kod Zadra: Na opasnoj dionici poginuo motociklist. Građanima prekipjelo, traže kamere

Ilustracija

Teška prometna nesreća dogodila se u poslijepodnevnim satima u Turnju kod Biograda na Moru gdje je, neslužbeno se doznaje, u naletu automobila poginuo motociklist.

– Prije pola sata sam čuo jak udarac i izletio na cestu i vidio motorista di leži na cesti. Pokušao sam ga reanimirati, ali bezuspješno – rekao je Šime Deković iz Turnja. U ovom trenutku se ne zna uzrok nesreće.

Navodno je automobil oduzeo prednost motoristu. Inače, ovo je jedan od najopasnijih dijelova Jadranske magistrale gdje se razvijaju ogromne brzine.

Unatoč velikim brzinama koje se razvijaju na tom dijelu, nigdje nema kontrole policije niti kamera.

– U Turnju je najopasnija magistrala zbog brzina i jer općina i policija nikako ne stavljaju kamere. Nema ni znaka ograničenja. Kažu da im je skupo. Tu je poginulo 20 ljudi. Meni je sestra izgubila život na magistrali – rekao je jedan Turanjac.

Večernji list je u niz navrata slao upite PU Zadarskoj i molbe za kontrolom prometa i objavit će se jedan od njih. Na mjestu pogibije zatekli smo mnoštvo ljudi.

– Izgleda da je auto oduzeo prednost motoru, nema puno tragova kočenja. Je li vozio brzo ili ne za njega je sad kasno, tragedija se dogodila nažalost – rekli su u Turnju.

Prema neslužbenim informacijama, poginuli motociklist živio je u selu blizu Turnja.

Policija zasad nije potvrdila informaciju da je u nesreći poginula jedna osoba, piše Večernji.

Share This Article