20.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Stiže velika promjena vremena, meteorolog otkriva u kojem je dijelu Hrvatske najveća...

Stiže velika promjena vremena, meteorolog otkriva u kojem je dijelu Hrvatske najveća šansa za jače nevrijeme

Šanse za jače nevrijeme sutra najveće su u središnjoj Hrvatskoj, a najviše suha i sunčana vremena očekuje se u Dalmaciji. Grmljavinskih pljuskova mjestimice može biti već ujutro. Očekuje nas dakle, jedna promjenjiva nedjelja, osobito u kopnenim krajevima. Više sunca i stabilnije bit će na jugu. Jutro toplo, u unutrašnjosti oko petnaest, a na Jadranu i do dvadeset stupnjeva. Svježije jedino u gorju.

Pljuskova i grmljavine u središnjoj Hrvatskoj povremeno će biti i poslijepodne, pri čemu lokalno mogu biti i izraženiji. Prolazno će pojačati sjeverac, inače će vjetar biti slab. Temperatura ipak niža, očekuje se od 22 do 25 stupnjeva.

Promjenjivo, povremeno s kišom sutra i u Slavoniji i Baranji. I ovdje će dakle tijekom dana biti uvjeta za grmljavinske pljuskove. Temperatura od 23 do 26 stupnjeva.

Lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, iako će ovdje na moru poslijepodne biti i duljih sunčanih razdoblja. A šanse za pljuskove zapravo veće su prema kopnu. Puhat će uglavnom slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti između 23 i 27 stupnjeva.

Najviše sunca u Dalmaciji. Očekuje se barem dijelom vedro, uglavnom i stabilnije nego drugdje, a mogućnost za pokoji pljusak poslijepodne stoji jedino u zaleđu. Prijepodne još na i sjeveru Dalmacije. Danju će puhati slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, dok će temperatura biti od 25 do 27 stupnjeva.

Nestabilno na kopnu još i u ponedjeljak kad će mjestimice biti kiše i pljuskova, no prije svega u gorskim krajevima. Prema kraju dana će se vrijeme već i smirivati pa će u utorak biti i sunčanije i toplije. Slično će se potom zadržati i sredinom tjedna.

Na Jadranu će, i to osobito u Dalmaciji u ponedjeljak biti pljuskova i grmljavine, čak i izraženijih, no prema kraju dana i tu slijedi smirivanje pa nas i na moru sredinom tjedna onda očekuje opet sunčano i vrlo toplo vrijeme, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike