20 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno S toplijim vremenom sve je veća i potražnja za omiljenom slasticom, no...

S toplijim vremenom sve je veća i potražnja za omiljenom slasticom, no neki bi se mogli i neugodno iznenaditi

Tridedeset kuna za tri kuglice sladoleda je hrvatska prosječna cijena. ”Nekad prije je znala biti četiri, pet kuna, a sad deset. Ne znam je li narastao standard”, rekla je Ivana iz Zagreba.

Kruno se sjeća kad je kuglica bila tri kune, kaže da je to bilo prije 20 godina. No, za neke je deset kuna ipak normalna cijena. ”Deset kuna je za mene pristojna cijena i može se jesti svaki dan”, kaže Splićanin Antonio.

U slastičarnicama je ipak gužva. Cijene kuglice sladoleda kreću se od sedam do petnaest kuna. Možda se ne čini kao velik izdatak, ali… ”Šezdeset kuna ispadne jedan izlazak s djecom, za hrvatske prilike je dosta”, govori Anita iz Rijeke.

Daria kaže kako kupuje djeci sladoled svaki dan nakon plaže. ”Primijetili smo da su sve skuplji, ali ne ljuti me jer su imali tešku godinu.”

Sladoledi koji se najviše biraju su pistacija i domaći proizvodi, rekla je Martina, koja radi u slastičarnici. ”Kupuju kod nas jer cijene kvalitetu.”

Upravo kvaliteta i raznovrsnija ponuda opravdavaju višu cijenu, kažu slastičari.

”Recept za uspjeh je putovati, istraživati i ono naučeno integrirati u proizvode”, govori Toni Batrelo, ugostitelj.

Na gorak okus potresa, ovaj sladoled posebno je sladak. Taman pred ljetnu sezonu Petrinjci i Petrinjke mogu ponovo uživati u sladoledu. ”Iako nemamo grad, imamo slastičarnu”, kaže Zlatko, Petrinja.

Slatkom i osvježavajućem teško je odoljeti, no ljeto je pred vratima. Zato uživajte s mjerom, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike