12 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Eksplozija u tvornici streljiva u Srbiji, evakuirani radnici i građani

VIDEO Eksplozija u tvornici streljiva u Srbiji, evakuirani radnici i građani

U Srbiji, u Čačku oko jedan sat iza ponoći u tvrtki A.D. “Sloboda” dogodila se eksplozija u dijelu gdje se proizvodi streljivo, a grad se tresao gotovo dva sata. Za sada nema informacija o ljudskim žrtvama i materijalnoj šteti, a prema neslužbenim podacima eksplodiralo je skladište topovskih granata.

Prema riječima očevidaca i mještana koji žive nedaleko od te tvornice, vatra se počela širiti munjevitom brzinom, pa do mjesta nesreće nisu mogle odmah prići ni vatrogasno-spasilačke ekipe.

„Mi smo morali pobjeći iz kuće jer živimo nadomak tvornice, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je za Nova.rs Jelena iz Čačka. Prema njenim riječima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je vidio kako gori jedno po jedno skladište.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je za RTS da nema žrtava ni ozlijeđenih. On kaže da je oko 60 radnika radilo u trećoj smjeni i da su svi odmah evakuirani, a oko 2.30h evakuirana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

Najnovije

Još iz rubrike