26.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Austrijanci pohrlili u Hrvatsku: Megazastoj i dva sata čekanja na slovensko-hrvatskoj granici

Austrijanci pohrlili u Hrvatsku: Megazastoj i dva sata čekanja na slovensko-hrvatskoj granici

Gotovo svi austrijski mediji jučer su cijeli dan javljali o velikim gužvama u smjeru juga i „navalama Austrijanaca na bazene, jezera i more.“ Pod nadnaslovom „Dva sata čekanja na hrvatskoj granici“ i naslovom „Svi žele na Jadran: Megazastoj prema Hrvatskoj & CO“, austrijski dnevni list Österreich u petak izvještava kako je za jučerašnji blagdan Tijelovo i produljeni vikend koji slijedi u smjeru mora krenulo čak 37 posto Austrijanaca.

Isti izvor navodi da su Austrijanci, kojima je Hrvatska jedna od najomiljenijih destinacija za odmor, odmah nakon što je Austrija 1. lipnja našu zemlju skinula s liste rizičnih područja i ukinula karantenu za sve putnike iz Hrvatske pri ulasku u Austriju, iskoristili prvu priliku za odlazak u inozemstvo i uputili se prema Jadranu. Među brojnim austrijskim povratnicima na hrvatski Jadran bilo je, kako piše dnevni list Österreich i poprilično bogatih i slavnih, među njima bivša Miss Austrije Carmen Knor, glavna urednica časopisa Elite Ekatarina Mucha i drugi… Među Austrijancima koji će ovaj, za mnoge produljeni vikend provesti na hrvatskom Jadranu jest i sada već bivši šef desničarske Slobodarske stranke (FPÖ) Norbert Hofer, koji je prije nekoliko dana podnio ostavku na predsjedničku dužnost, o čemu smo već izvijestili.

Austrijski list ističe kako je ove godine Hrvatska kod Austrijanaca sitih koronakrize i ograničenja svih vrsta, „posebno omiljena turistička destinacija za odmor“. List navodi i imena nekih drugih Austrijanaca iz redova „bogatih i slavnih“ koji su za odmor preko vikenda izabrali Italiju ili Sloveniju, većinom „talijanski Grado ili slovenski Piran & CO“. Napominje kako je jučer putnicima u smjeru juga najvažnije bilo da ostanu strpljivi i sačuvaju živce zbog megazastoja na graničnim prijelazima i potom stvorenih gužvi na autocestama.

“Na slovensko-hrvatskoj granici putnici su morali računati s dva sata čekanja“, piše Österreich. U nastavku podsjeća kako je u Austriji 1. lipnja na snagu stupila nova odredba kojom je za sve putnike iz Hrvatske, pa tako i Austrijance, ukinuta karantena i upozorava na jednu od potvrda koju je obvezno predočiti pri prelasku austrijske granice: “Za putnike koji dolaze iz Hrvatske i Italije pri ulazu u Austriju vrijedi – 3G pravilo – cijepljen, ozdravljen ili svježe negativno testiran, uz prethodno obveznu online registraciju ili predočenje obrasca u papirnatom obliku“. List navodi kako su gužve i podulja čekanja također zabilježena i na austrijsko-talijanskoj granici, točnije na graničnom prijelazu Brenner u smjeru Italije, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike