32.7 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo U pulsku Zračnu luku sletio zrakoplov Aeroflota iz Moskve s 145 putnika....

U pulsku Zračnu luku sletio zrakoplov Aeroflota iz Moskve s 145 putnika. Na dočeku i Filip Zoričić. To mu je prva “službena” dužnost prije stupanja na funkciju čelnog čovjeka Grada Pule

Zrakoplov ruskog nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika Aeroflota danas je iz Moskve sletio u pulsku Zračnu luku sa 145 putnika. Optimističan je to početak još uvijek pandemijske turističke sezone koji potvrđuje da za Hrvatsku kod inozemnih turista vlada veliki interes.

Svečani su doček ruskim gostima upriličili čelni ljudi gospodarskog i turističkog sektora – Monika Udovičić, u ime Ministarstva turizma i sporta, Boris Žgomba predsjednik udruženja putničkih agencija HGK-a i čelni čovjek Unlinea kao i Denis Ivošević, direktor TZ-a Istarske županije, te Loris Kozlevac, načelnik sektora za granicu. U ime Istarske županije dobrodošlicu ruskim gostima zaželjeli su Ivan Glušac te Filip Zoričić, novoizabrani gradonačelnik Pule kojemu je ovo prva “službena” dužnost prije formalnog stupanja na funkciju čelnog čovjeka Grada Pule.

Ruske je goste dočekao i Damir Pokupec, počasni konzul konzulata Ruske federacije za Istarsku i Primorsko-goransku županiju TE Igor Kiyashko, predstavnik Aeroflota za Hrvatku, Sloveniju i BiH.

Autentičnu dobrodošlicu priredili su folkloraši KUD-a Uljanik koji su prvim ruskim gostima darovali poklon kutije s nagrađivanom bočicom maslinovog ulja obitelji Belić kao atraktivan dar, ali i uspomenu na Istru.

Aeroflotova linija Moskva-Pula-Moskva prometovat će svakodnevno od 1. lipnja do 30. rujna, a Aeroflot planira između Pule i Moskve, dozvoli li to epidemiološka situacija, ovog ljeta obaviti 122 povratna leta zrakoplovima tipa B737-800 koji u floti Aeroflota imaju kapacitet od 158 sjedala. U oba smjera bit će, dakle, dostupno gotovo 40 tisuća sjedala.

Iako je ovo bio, možemo kazati, probni let, za nekoliko dana, preciznije 10. lipnja Hrvatska će na tržištu Rusije biti stavljena na listu epidemiološki sigurnih zemalja te će time biti označena kao sigurna destinacija za putovanja ruskih turista. Rezultat je to sve bolje epidemiološke situacije u Hrvatskoj, kao i svih sigurnosnih priprema za početak turističke sezone.

Ljetni “turistički zračni most” Rusija – Hrvatska u razdoblju od lipnja do rujna programiran je na više od 500 letova, a stavljanjem Hrvatske u „zelenu zonu“ otvara se dodatna mogućnost za pokretanje charter linija, koje čine većinu ljetnog prometa s Hrvatskom, kažu iz Ministarstva turizma i sporta.

Ruski nacionalni prijevoznik Aeroflot od početka lipnja do kraja rujna svakodnevnim će letovima povezivati Moskvu s Pulom, Dubrovnikom i Splitom. Aeroflot trenutno jednom tjedno prometuje između Moskve i Zagreba, a od svibnja je dostupan i drugi tjedni let, dok će usred ljetne sezone ta linija prometovati tri puta tjedno. Među najavljenima su i letovi kompanije S7 iz Moskve za Pulu i Dubrovnik te aviokompanije Nordwind za Zagreb.

Hrvatska je obnovila izdavanje turističkih viza za ruske državljane, a na ruskom tržištu trenutno vlada dobar interes za odmorom u Hrvatskoj. Rusi Hrvatsku ne gledaju isključivo kao predsezonsku destinaciju već kao zemlju za ljeto, odmor i more, piše Glas Istre.

Najnovije

Još iz rubrike