Sjećate se malene Nikoll i obećanja ministra o promjenama? Za šeficu inspektora postavio ženu bez dana iskustva u socijali

Dnevnik.hr

Sjećate li se malene Nikoll?

Curice od dvije i pol godine koju su udomitelji silno voljeli, a Centar za socijalnu skrb ju je vratio biološkim roditeljima, pa su je oni mjesecima zlostavljali i zanemarivali, sve dok nije, baš na Uskrs ove godine, umrla u Klaićevoj bolnici?

Ova bi priča nastavila padati u kolektivni zaborav da u medije nisu dospjele informacije koje bacaju novo svjetlo na hrvatski sustav socijalne skrbi koji donosi odluke s takvim posljedicama.

Niame, Index je doznao za Sanju Mateljak, po struci pravnicu, koju je, bez dana radnog staža u socijalnoj skrbi, njen kolega s prošlog posla, ministar Josip Aladrović, za šeficu svim inspektorima odnosno da bude načelnica Sektora za nadzor nad centrima za socijalnu skrb.

Ministarstvo je na upit kako komentiraju to da je uvjet za zapošljavanje na radno mjesto načelnice Sektora najmanje šest godina iskustva u socijalnoj skrbi, a Mateljak nema ni jedan dan, odgovorilo da je zastupala Zavod za mirovinsko osiguranje u sudskim postupcima.

Mateljak je od početka godine na radnom mjestu načelnice. Znači, od 1. siječnja ove godine bila je zadužena za nadzor nad centrima za socijalnu skrb.

Inspekcijski nadzor oko toga je li Centar kriv u slučaju tragično stradale curice obavljala inspektorica J.V. koja, kao ni Mateljak, nije nikada bila na terenu u inspekcijskom nadzoru, piše Index koji od nadležnog Ministarstva nije dobio odgovore ili barem konkretne odgovore na brojna pitanja, prenosi RTL.

Share This Article