22 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Razriješena eksplozija pred kafićem u Travnom: Otkriveni počinitelji, bombu su donijeli u...

Razriješena eksplozija pred kafićem u Travnom: Otkriveni počinitelji, bombu su donijeli u torbi

Devet mjeseci nakon što je na terasi kafića ‘Travno’ u novozagrebačkoj Magovčevoj ulici, odnosno uz stablo, u torbi postavljena eksplozivna naprava koju su detonirali kapislom te sporogorećim štapinom, zagrebački kriminalisti riješili su slučaj i otkrili počinitelje.

I dok se osumnjičeni 30-godišnjak trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u zagrebačkom Remetincu, 41-godišnji supočinitelj, inače državljanin Srbije, trenutno se nalazi u bijegu i za njim se intenzivno traga.

Obojica će kazneno odgovarati za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 57-godišnjeg ugostitelja.

Kriminalisti su detaljno rekonstruirali tu kobnu večer od lanjskog 15. rujna koja je uznemirila stanovnike Travnog i okolnih naselja.

Dvojac je oko 3.50 sati došetao do natkrivene i ograđene terase kafića. Torbu s paklenom napravom u ruci je nosio 41-godišnji Srbin, inače rodom iz Benkovca. Zatim su ju, nakon 20 minuta, zajedno aktivirali pa je eksplozija oštetila dvije vanjske i jednu unutarnju jedinicu klima uređaja, vanjsku jedinicu dojavnog alarmnog uređaja te senzor, kamere video nadzora, pet staklenih kliznih stijenki i njihove aluminijske profile, jedan televizor te drveno tapecirane klupe za sjedenje.

Osim uništenog kafića, od posljedica eksplozije oštećena su bila i stakla na prozorima na prvome katu stana 79-godišnjeg zagrebačkog umirovljenika, ali i okov prozora drugog stanara.

Po dovršetku istraživanja, policija je protiv osumnjičenog dvojca podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, piše Jutarnji.

Eksplozija u Novom Zagrebu: Detonacija nas je probudila, a mi smo udaljeni dva kvarta

Najnovije

Još iz rubrike