20 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Mate Rimac o jurnjavi Nevere: Vozač se sam javio policiji, ispričavam se

Mate Rimac o jurnjavi Nevere: Vozač se sam javio policiji, ispričavam se

Rimac automobili lansirali su produkcijsku verziju svoje druge generacije superautomobila pod imenom Rimac Nevera.

Dubrovački dnevnik jučer je objavio kako je Nevera Mate Rimca stigla u Dubrovnik, a danas se, čini se, održavaju testne vožnje, piše Dalmacija danas.

Na Redditu je, naime, osvanuo video vožnje Nevere brzinom od 230 kilometara na sat preko Ratca. U međuvremenu je video s Reddita uklonjen.

Na Facebooku se o svemu oglasio i sam Mate Rimac.

“Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst.

Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan.

Za druge vožnje ćemo bolje paziti, ispričavam se.

Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona. Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i biti će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji.

Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti”, napisao je Rimac.

O svemu se oglasila i policija:

“Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave”.

Rimac Nevera je potpuno električni hiperautomobil sljedeće generacije. Sa 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Zapanjujuće ubrzavanje zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde, priopćeno je u utorak, prenosi N1.

VIDEO Rimčeva Nevera na magistrali kod Dubrovnika jurila 230km/h, evo prve reakcije iz tvrtke

Oglasila se policija o 232 km/h brzoj Neveri

Najnovije

Još iz rubrike