20 C
Zagreb
Naslovnica Sport Dinamov "wunderkind" na meti najvećem svjetskom klubu, za njega su spremni ponuditi...

Dinamov “wunderkind” na meti najvećem svjetskom klubu, za njega su spremni ponuditi pravo malo bogatstvo

Iz dobro obaviještenih izvora saznaje se da je Ivan Šaranić (18), prvi strijelac Dinamovih juniora ove sezone (13 pogodaka), te strijelac tri pogotka u sedam nastupa za Dinamo II, na meti velikog Real Madrida! Prema saznanjima Kraljevski klub je za mladića spreman ponuditi čak 10 milijuna eura!

Šaranić je već nastupio ove sezone za seniore Dinama (četiri nastupa, jedna asistencija), te sa 17 godina i 7 mjeseci postao najmlađi kojemu je to ove sezone uspjelo. S tim nastupom je ušao među top 20 najmlađih nogometaša koji su ikad nastupili za Modre.

Poprilično visok (185 centimetara) ofenzivni veznjak, koji može igrati i na krilu, član je mlade hrvatske U-19 reprezentacije, a u svim mlađim dobnim kategorijama nacionalne vrste je upisao 31 nastup i zabio 8 pogodaka.

Zanimljivo jest da je rekorder Dinamove škole po broju pogodaka kad su vezni igrači u pitanju. U 87 nastupa za Modre i reprezentacije Hrvatske od selekcija U-15 do U-19 postigao je čak 82 pogotka. Takva statistika ga zaista svrstava u priču o novom Dinamovom “wunderkindu”.

Sve to navedeno je zasigurno privuklo interes mnogih europskih velikana, pa eto i – Kraljeva. Real Madrid je klub koji je poznat po dovođenju velikih 18-godišnjih talenata iz raznih dijelova svijeta, pa su tako u zadnjih nekoliko godina, doveli Reiniera koji je posuđen Borussiji iz Dortmunda za 25 milijuna eura, Rodryga i Viniciusa za 45 milijuna eura… Svi ti dečki imali su kod dolaska u svlačionicu madridskoga kluba 18 godina.

Bilo je tu, naravno, i još dolazaka mladih perspektivnih nogometaša, ali ova trojica su sasvi sigurno ipak najpoznatiji.

Španjolska priča oko Šaranića je počela još prije više od godinu dana, kada je ozbiljan interes pokazala Barcelona. Preko tadašnjeg skauta za tzv. regiju, Gorana Vučevića, razmatrao se transfer Šaranića koji je propao radi tadašnjih previsokih potraživanja Dinama za tada još perspektivnog stipendista. Barcelona ga je vidjela kao jednog od najboljih mladih igrača na svojoj poziciji, koji bi se po njihovim pretpostavkama radi svoje sjajne tehnik idealno uklopio u njihovu igru.

Njihov plan je tada bio da Šaranić krene prvo u Barceloni B. Sada se ponavlja priča s madridskim Realom.

Nakon Joška Gvardiola, godinu dana mlađi Šaranić novi je “kapitalac” koji bi vrlo brzo mogao u inozemstvo. Međutim, naravno, sve se pita Dinamo jer u plavom domu ga vrlo brzo vide kao nasljednika mladog hrvatskog reprezentativca Lovre Majera, koji bi već ovog ljetnog prijelaznog roka mogao napustiti plavu svlačionicu. Ostaje za vidjeti kako će se ta priča dalje odvijati, hoće li i Šaranić putem Gvardiola, koji će Maksimir napustiti i prije svoje navršene 20. godine, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike