26.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Slonovi krenuli na kilometarski put u Kini, nikome nije jasno zašto

VIDEO Slonovi krenuli na kilometarski put u Kini, nikome nije jasno zašto

Krdo slonova krenulo je na put od nekoliko stotina kilometara po jugozapadu Kine, prelazeći gradove i autoputove, i pljačkajući usjeve na putu, prenijela je kineska televizija.

Oko 15 slonova, među kojima tri mladučenta, napustilo je polovicom travnja rezervat u Xishuangbanni, području na granici s Laosom i Mjanmarom, i krenulo prema sjeveru. Prešli su oko 500 kilometara.

Slonovi su u utorak bili oko 20 kilometara od metropole Kunming, glavnog grada provincije Yunnan gdje živi nekoliko milijuna ljudi.

Televizija je prenijela snimke na kojima se vide slonovi kako se noću kreću kroz gradove i zastaju kod kukuruznih polja da bi jeli.

Vlasti i građani opremljeni bespilotnim letjelicama prate njihovo kretanje i vode računa da se slonovi ne približe previše stanovništvu.

Slonovi su prošlog tjedna ispraznili jedan rezervoar s vodom, a od početka puta uništili su oko 56 hektara usjeva vrijednih oko 6,8 milijuna juana (870.000 eura).

Vlasti pokušavaju slonove namamiti hranom i blokiranjem autoputova pomoću kamiona.

Zoolozi ne razumiju što je navelo slonove da napuste rezervat i krenu na tako dalek put.

Divlji slonovi su zaštićene životinje u Kini i isključivo žive u turističkom i tropskom delu Xishuangbanne. Procjenjuje se da u Kini ima oko 300 divljih slonova, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike