23.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenković o Čačićevom ultimatumu i Frankovićevoj kritici Filipovića

VIDEO Plenković o Čačićevom ultimatumu i Frankovićevoj kritici Filipovića

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Vlade. Novinari su premijeru postavili pitanje o kritikama na kampanju Filipovića i na situaciju s većinom.

“Što se tiče Čačića i koalicije, mi smo razgovarali jučer. Ovo je druga Vlada gdje Čačić daje potporu. Potpora je dobra i za Vladu i za njega i za građane Varaždinske županije. A što se tiče našeg programskog dogovora, mi tu nismo ni milimetra nismo iznevjerili. Što se tiče našeg inicijalnog dogovora i lokalnih izbora, tada je dogovoreno da će svaka ekipa igrati i da to neće imati utjecati na nacionalnu razinu. Vjerujem da će se u idućim danima vidjeti kakav će se dogovor postići. To je pitanje za njih”, kazao je.

Komentirao je izjavu Mate Frankovića.

“Mogu svi iznositi svoj stav, no ja znam koliko je Mate radio na kampanji i nisam siguran da je baš vidio što se događa u Zagrebu. Cjelinu sliku vide koji su pomagali svima”, poručio je Plenković.

U Saboru danas nije prošao opoziv ministra Beroša, a Plenković se posljednjih dana žestoko obrušava na medije, novinare i političke analitičare, nakon neuspjeha HDZ-ovih kandidata Vice Mihanovića i Davora Filipovića na lokalnim izborima.

Tu je i mini drama u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini. Reformisti ne žele da HDZ na lokalnoj razini surađuje s Ivanom Čehokom i time uvjetuju potporu vladajućoj većini. No, Radimir Čačić tvrdi da Plenković ima pet ruku viška i da njegova potpora Vladi i onako nije presudna, piše dnevnik.hr.

Mogu ih nabrojati: Što je sve Čačić za N1 rekao o potresu u koaliciji i Plenkovićevim žetončićima – koje već ima

Najnovije

Još iz rubrike