12.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Odgovor N1, kako kažu, na grubi napad HDZ-a

Odgovor N1, kako kažu, na grubi napad HDZ-a

HDZ se jučer u objavi na Facebooku obrušio na N1 i na njihovog novinara Hrvoja Krešića, piše ta televizija.

U objavi na Facebooku Krešića nisu imenovali, samo su ga nazvali – “novinar”, piše N1.

“Ono kad se novinar razotkrije da je u biti angažirani aktivist te si umišlja da je izabran na izborima i bahato, kao da je pripadnik oporbe, docira premijeru da može doći raditi kao student na N1 – producentsku kuću s adresom u Luksemburgu!

Niti je premijer napustio konferenciju za medije (svakodnevno je dostupan medijima), niti je ušao u rat s medijima. Njegovo je pravo politički odgovoriti analitičaru koji je deklarirani i opredijeljeni ljevičar (Lalić) i novinaru koji umjesto profesionalizma pokazuje bezobrazluk i očiglednu pristranost”, napisali su iz HDZ-a na Facebooku.

Dužni smo odgovoriti na ovakve napade, kažu na N1.

“Program N1 televizije, kao i svih slobodnih i neovisnih medija, uređuje uredništvo. Ne uređuju ih vlade, stranačke objave i politički moćnici.

Objava Hrvatske demokratske zajednice jedna je od političkih objava kojima se nemamo namjeru baviti ili polemizirati. Ali kako se istovremeno želi baviti medijima i našim novinarom, zaslužuje i novinarski odgovor:

Objava HDZ-a zaboravlja osnovno: O kome zapravo pokušava pisati? Novinaru je ime Hrvoje. Hrvoje Krešić.

Novinari se ne biraju na političkim izborima, o njima izvještavaju i analiziraju ih u interesu javnosti. Bahatost nije isključiva karakteristika samo oporbe, nego, povremeno, svih političkih opcija, bile na vlasti ili u oporbi.

N1 je news kanal koji emitira svoj program u više zemalja, registriran je s adresom u Luksemburgu, ekskluzivni je partner CNN-a, novinari N1 Hrvatska zaposleni su u Hrvatskoj, u kojoj primaju svoje plaće i plaćaju poreze.

Novinari N1 televizije postavljaju i nastavit će postavljati pitanja u interesu javnosti i svojih gledatelja i čitatelja.

Hrvoje Krešić dugogodišnji je novinar i reporter, višestruko nagrađivan za svoj beskompromisni i profesionalni rad. N1 odbacuje sve političke navode i motive u objavi HDZ-a o svom novinaru i pruža punu podršku svim kolegama novinarima u neovisnim i slobodnim medijima”, odgovaraju s N1..

Najnovije

Još iz rubrike