30.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Marić: Čačić si je preko zastupnice digao cijenu, kreće politička trgovina

Marić: Čačić si je preko zastupnice digao cijenu, kreće politička trgovina

Andreja Marić, saborska zastupnica SDP-a, u Newsroomu je komentirala situaciju u zdravstvu i prijedlog oporbenih zastupnika da se ministru zdravstva iskaže nepovjerenje.

Navela je što sve oporba zamjera ministru Viliju Berošu – općenito stanje u zdravstvu, dugove u zdravstvu, problem s cijepljenjem, koruptivne javne nabave i niz afera koje su jučer, kako je rekla, detaljno razložili u višesatnoj raspravi. Istaknula je i kako oporba nije imala iluzija da vladajući neće skupiti dovoljno glasova za spas ministra.

“Gospodin Čačić si je preko svoje zastupnice digao cijenu i tu će krenuti trgovina. Znali smo kako će glasanje proći, ali htjeli smo ukazati na sve što ne valja u zdravstvu”, rekla je Andreja Marić za N1.

Ističe da nije isključivo Beroš odgovoran za situaciju u zdravstvenom sustavu, ali ga, kaže, napadaju kao odgovornu osobu koja je morala napraviti neke stvari, a nije.

Rekla je da im vladajući nisu dali dokument po kojem bi se vidjelo što se sve planira u daljnjem razdoblju. “Ne sluša se što predlažemo i na što ukazujemo. Ako ne postoji papir, pa napravite ga… Beroš tvrdi da postoji dokument koji čeka zeleno svjetlo, a premijer tvrdi kako to ne postoji. Pa mi nemamo nikakvu viziju zdravstvenog sustava, a postoje konkretni problemi. Cijelo brdo problema”, upozorila je Marić, piše N1.

Mogu ih nabrojati: Što je sve Čačić za N1 rekao o potresu u koaliciji i Plenkovićevim žetončićima – koje već ima

Najnovije

Još iz rubrike