30.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Čačićeva zastupnica u Saboru bila suzdržana o Berošu: Na potezu je HDZ

Čačićeva zastupnica u Saboru bila suzdržana o Berošu: Na potezu je HDZ

Glasanje o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu obilježio je suzdržan glas Natalije Martinčević, zastupnice Čačićevih Reformista, koji su dosad u Saboru podržavali Vladu, piše N1.

“Htjeli smo uputiti poruku da suradnja podrazumijeva obostranu suradnju i obostrano poštivanje. Mi, nažalost, to nismo sada imali. Imali smo jednu izrazito prljavu kampanju u Varaždinskoj županiji, u kojoj se kandidat HDZ-a koristio i ljudima pod optužnicama i osuđenim kriminalcima. Nakon toga se ide i korak dalje, a to je očito namjera da se u Skupštini Varaždinske županije formira većina s takvim ljudima. Vi tamo imate listu Ivana Čehoka, za kojeg svi znamo da je pod četiri potvrđene optužnice. One su vezane uz nanošenje milijunske štete gradu Varaždinu i ako HDZ misli surađivati s takvim ljudima, sasvim sigurno neće dalje surađivati s Reformistima, niti lokalno niti na nacionalnoj razini”, rekla je Martinčević.

“Ako dođe do koalicije s Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. Ljudi koji su pod optužnicama, takva suradnja je nama potpuno neprihvatljiva, to bi bacalo veliku ljagu na Reformiste i mi to nećemo dozvoliti. Mi smo taj stav jučer jasno iznijeli, iznio ga je predsjednik stranke Radimir Čačić, a ja sam ga ovdje na ovaj način i potvrdila. Sad je na potezu HDZ”, dodala je.

Komentirala je i Plenkovićev odnos prema medijima i novinarima.

“Vidim veliku nervozu koja nije primjerena, to nije dobro. Ta komunikacija s medijima mora biti pristojna i kulturna, to se očekuje od svih nas pa i premijera”, dodala je zastupnica Martinčević, piše N1.

Čačić o upozorenju na glasovanju oko Beroša i potresu u koaliciji: Mi možemo talasati, već sljedeći tjedan na rebalansu, ali Plenković ima 5-6 žetončića

Beroš ostaje ministar, Reformistica suzdržana, Čačić je poslao snažnu poruku Plenkoviću

Najnovije

Još iz rubrike