26.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Čačić o upozorenju na glasovanju oko Beroša i potresu u koaliciji: Mi...

Čačić o upozorenju na glasovanju oko Beroša i potresu u koaliciji: Mi možemo talasati, već sljedeći tjedan na rebalansu, ali Plenković ima 5-6 žetončića

Radimir Čačić telefonski se javio u program N1 i objasnio da je ipak sve dogovorio s Andrejom Plenkovićem.

Na današnjem glasovanju o nepovjerenju Viliju Berošu za je glasovalo 57 zastupnika, protiv njih 75, a 1 je bio suzdržan. Ukupno su glasovala 133 zastupnika. Ovo glasovanje je pokazalo kako Andrej Plenković nema potrebnu većinu u Saboru, koja mu, doduše, u ovom slučaju nije ni trebala jer je oporba trebala većinu za rušenje ministra. Natalija Martinčević, zastupnica Reformista Radimira Čačića, bila je suzdržana i time poslala poruku Andreju Plenkoviću.

Naime, bivši varaždinski župan Radimir Čačić i Plenkovićev koalicijski partner gostovao je sinoć u RTL Direktu gdje je komentirao lokalne izbore i neke aktualne teme. Otkrio je da je razočaran rezultatom izbora i što nije osvojio treći mandat župana gdje će ga zamijeniti HDZ-ov Anđelko Stričak i izrazio nezadovoljstvo ponašanjem HDZ-a. “Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ. Sutra ste me trebali zvati”, rekao je sinoć Čačić gostujući na RTL-u.

Danas je na N1 izjavio da je dobio garancije od Plenkovića da neće biti dogovora s Ivanom Čehokom u Varaždinskoj županiji, a na pitanje novinarke, Čačić je rekao da oni “mogu talasati već sljedeći tjedan na rebalansu”, kad će Plenkoviću trebati 76 ruku, ako se pokaže da je dogovor za Varaždinsku županiju izigran.

Dodao je i da Plenković ima već 5-6 žetončića za taj slučaj, ali nije htio reći tko su.

Beroš ostaje ministar, Reformistica suzdržana, Čačić je poslao snažnu poruku Plenkoviću

Najnovije

Još iz rubrike