28.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Beroš ostaje ministar, Reformistica suzdržana, Čačić je poslao snažnu poruku Plenkoviću

Beroš ostaje ministar, Reformistica suzdržana, Čačić je poslao snažnu poruku Plenkoviću

Većinom glasova prisutnih zastupnika odlučeno je da Vili Beroš ostaje ministar zdravstva u Vladi Andreja Plenkovića, prenosi N1.

Gordan Jandroković dao je na glasovanje odluku o iskazivanju nepovjerenja Viliju Berošu.

Za je glasovalo 57 zastupnika, protiv njih 75, a 1 je bio suzdržan. Ukupno su glasovala 133 zastupnika. Ovo glasovanje je pokazalo kako Andrej Plenković nema potrebnu većinu u Saboru, koja mu, doduše, u ovom slučaju nije ni trebala jer je oporba trebala većinu za rušenje ministra.

Natalija Martinčević, zastupnica Reformista Radimira Čačića, bila je suzdržana, javlja N1, i time poslala poruku Andreju Plenkoviću.

Naime, bivši varaždinski župan Radimir Čačić i Plenkovićev koalicijski partner gostovao je u RTL Direktu gdje je komentirao lokalne izbore i neke aktualne teme.

Otkrio je da je razočaran rezultatom izbora i što nije osvojio treći mandat župana gdje će ga zamijeniti HDZ-ov Anđelko Stričak i izrazio nezadovoljstvo ponašanjem HDZ-a.

“Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ. Sutra ste me trebali zvati”, rekao je sinoć Čačić gostujući na RTL-u.

Plenkoviću visi ključna ruka u Saboru, srijeda je Dan D: Svaki dodir HDZ-a sa Čehokom za nas znači prekid svakog razgovora

Najnovije

Još iz rubrike