26.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Upravno vijeće Vinogradske odbilo prigovore Dijane Zadravec i potvrdilo smjenu: Omalovažavala je...

Upravno vijeće Vinogradske odbilo prigovore Dijane Zadravec i potvrdilo smjenu: Omalovažavala je svoje djelatnike. Odgovorna je za atmosferu straha

U raspravi su sučeljena stajališta iz prigovora dr. Zadravec i navodi v.d. ravnatelja o razlozima za smjenu, te je Upravno vijeće bolnice, na čijem je čelu državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, odbilo prigovore bivše ravnateljice Zavoda za radiologiju i potvrdilo odluku o njezinoj smjeni s te funkcije, piše Dnevnik.hr

Priopćenje KB Sestre milosrdnice donosi se u nastavku:

„Upravno vijeće jednoglasno je potvrdilo odluku v.d. ravnatelja prof. dr. Zorana Vatavuka o smjeni prof. dr. Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice“, – ističe predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić i dodaje da su pomno analizirani prigovori smijenjene ravnateljice kao i argumenti v.d. ravnatelja.

“Prof. Dijana Zadravec, koja je godinama vodila Klinički zavod za dijagnostičku i interventnu radiologiju naše bolnice, omalovažavala je svoje djelatnike direktno i putem medija vrijeđajući paušalno njihovo znanje i sposobnosti kao i organizaciju rada Odjela za onkološku radiologiju. Istovremeno prešućuje da u proteklom razdoblju svog mandata nije održavala sastanke s djelatnicima, brinula o edukaciji svojih djelatnika i jasno komunicirala kakvu organizaciju rada želi, a što je kao predstojnica Kliničkog zavoda čiji je taj odjel dio, bila dužna učiniti,” – navodi se, među ostalim u odgovoru KBC-a Sestre milosrdnice na prigovore dr. Zadravec upućenom Upravnom vijeću.

“Posljedica toga su teško narušeni međuljudski odnosi, atmosfera straha i stresa za koju su isključivo odgovorni način komunikacije i organizacija rada prof. Dijane Zadravec,” – kaže v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk koji je 19. svibnja 2021. godine razriješio dužnosti predstojnicu zavoda za radiologiju.

Stanje su posebno otežali mnogobrojni istupi tadašnje ravnateljice u medijima, nedostatak radiologa, problem u organizaciji rada i konfliktni način ophođenja predstojnice prema neposredno podređenim djelatnicima o čemu je stiglo 30-tak prigovora. Stoga je Ministarstvo zdravstva zatražilo od uprave bolnice hitno provođenje nadzora nad radom Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju ovog KBC-a.

Unutarnji nadzor u bolnici i kontrole stručnih službi utvrdili su da je većina navoda prof. Zadravec neutemeljena. Ono što je posebno naglašeno u tim nalazima jest činjenica da je dr. Zadravec nepoznatim trećim osobama omogućila da sudjeluju u poslovnim razgovorima na način, kako se navodi, “da je ostavila otvorenu liniju na svom mobilnom uređaju i tražila od pojedinih djelatnika da ponove svoje izjave kako bi ih njezin sugovornik mogao čuti, a bez da su oni pristali na to”.

Dr. Zoran Vatavuk privremeno je preuzeo upravljanje Kliničkim zavodom za dijagnostičku i interventnu radiologiju umjesto dosadašnje predstojnice. Organizacija rada i kadrovska popunjenost omogućuju redovito pružanje radioloških usluga onkološkim i drugim pacijentima.

„I u lipnju, kada nam dio osoblja koristi ostatak lanjskih godišnjih odmora, dobro smo se organizirali. Nekoliko umirovljenih kolegica i kolega radiologa dolazi nam na ispomoć u tom razdoblju“, – kaže v.d. ravnatelja prof. dr. Zoran Vatavuk i dodaje: “U stalnom sam kontaktu i razgovorima s predstojnicima klinika i pročelnicima pojedinih odjela kako bismo zajednički sagledali gdje imamo uska grla i organizacijske probleme koji nas priječe da u svakodnevnom radu budemo učinkovitiji. Kriza upravljanja zavodom za radiologiju i narušeni međuljudski odnosi potaknuli su nas na rješavanje problema ne samo u tom dijelu naše bolnice, već i analizu stanja u drugim segmentima.”

Najnovije

Još iz rubrike