-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Radio 101 ne emitira više na toj frekvenciji, zbog pogreške uprave radija

Radio 101 ne emitira više na toj frekvenciji, zbog pogreške uprave radija

Radio 101 prestao je emitirati na frekvenciji 101 MHZ, a ostali su bez frekvencije jer je Vijeće za elektroničke medije (VEM) 19. svibnja odbacilo ponudu uprave Radija 101, a zbog nepotpune dokumentacije, izvan roka predane potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza, kao i nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje.

“Vijeće za elektroničke medije (VEM) primilo na sastanak predstavnike radnika Radija 101 i Hrvatskog novinarskog društva.

Na prijedlog Hrvoja Zovka, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva, i predstavnika radnika društva Radio 101 d.o.o. u prostorijama AEM-a održan je sastanak s članovima Vijeća za elektroničke medije”, objavio je VEM u petak.

“Zaposlenici Radija 101 i predstavnici HND-a izrazili su zabrinutost zbog mogućnosti prestanka rada ovog radija te gubitka radnih mjesta i gašenja jednog od kultnih brandova i kulturnog dobra grada Zagreba i novinarstva u cjelini.

Josip Popovac, predsjednik Vijeća za elektroničke medije, odgovarajući na pitanja radnika Stojedinice, detaljno je objasnio sve okolnosti vezane uz formalne nedostatke ponude njihovog poslodavca, društva Radio 101 d.o.o., objasnivši ujedno da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam „privremene koncesije“.

Zaključak sastanka je da će Vijeće, svjesno položaja radnika Radija 101 te njegove tradicije i dugovječnosti na tržištu elektroničkih medija, u što kraćem roku raspisati novu Obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije”, objavio je VEM u priopćenju.

“Kao što znate došao je kraj jedne ere, hvala vam svima što ste uz Radio 101.
Za sad nastavljamo na streamu: http://radio101.hr/ i nadamo se skorom slušanju na frekvenciji 101 💪”, objavili su na fb-u

“U trenutku kada smo saznali da nam prijeti prekid emitiranja, odlučili smo tu informaciju odmah podijeliti s našim slušateljima. Tada su nam oni počeli javljati i više nismo mogli zaustaviti taj val ogromne podrške, kojem su se u samo jednom danu priključile i osobe iz javnog života, kulture, sporta i politike, ali i mnoge institucije i udruge koje čine identitet grada Zagreba.

Zato ovim putem želimo zahvaliti na podršci koju su radnicima Radija 101 pružili naši slušatelji, a uz njih i:

Aleksandar Dragaš, Anka Mrak Taritaš, Boro Nogalo, Damir Vanđelić, Dario Šimić, Davor Gobac, Edo Maajka, Goran Vlaović, Ivan Dečak, Joško Jeličić, Kandžija, Kristijan Božarov, Krule, Mario Stanić, Nikola Jurčević, Nino Raspudić, Shot, Vedran Zrnić, Vojko V, Zlatan Zuhrić Zuhra i Zoran Šprajc.

Arheološki muzej, Astronomsko društvo Beskraj, Dinamo – to smo mi, Futsal Dinamo, Hrvatska liga protiv raka, Hrvatsko muzejsko društvo, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Muzej za umjetnost i obrt, Plavi telefon, Prijatelji životinja, Sindikat biciklista, Udruga pogrebničke djelatnosti, Udruga Roda, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti, Zagrebačko kazalište mladih i Zoološki vrt Grada Zagreba.

Hvala Vam svima!!!

Ekipa Radija 101”, napisali su na svojoj stranici.

Najnovije

Još iz rubrike