23.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nećete vjerovati tko je prvi pogrešno napisao ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika...

Nećete vjerovati tko je prvi pogrešno napisao ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba

Andrej Plenković optužio je medije da su namjerno pogrešno izgovarali ime kandidata HDZ-a za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima i umjesto Davor Filipović ga zvali Damir, te mu time odmogli tijekom kampanje.

Zanimljivo je da Plenković tvrdi kako su novinari namjerno nazivali kandidata krivim imenom kako bi mu odmogli u kampanji, dok je isto ime napisano na stranici HDZ-a Trešnjevka Sjever još 10. veljače ove godine.

Iako je u tekstu ispravljena pogreška, u URL-u je ostalo ime – Damir. Čak i u tražilici, svi oni koji su upisali krivo ime kandidata Filipovića, mogli su doći do spomenutog teksta.

Nakon što se Plenković na medije obrušio u ponedjeljak ujutro, o istoj je temi govorio i poslijepodne, nakon sastanka u vrhu stranke.

“Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba doživio je bezobrazluk i divljaštvo. Pojedini voditelji na televizijama Nova TV i RTL namjerno su mu kao slučajno govorili ime ne bi li ga dezavuirali”, rekao je Plenković.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Valentine Baus otkud mu takve informacije, premijer je poručio kako je i više nego očito da je to rađeno namjerno.

“Svi oni koje sam ja danas spomenuo krivo su navodili ime kandidata HDZ-a. Dogodilo se dva puta, imamo evidenciju. Isto se događalo i u nekim tiskovnim medijima. To nisu lapsusi, lapsus je Branko Bačić, ovo su namjerne stvari. To nije udar na medije. Nisu mediji svete krave, pa da o tome ne možemo govoriti. Lapsus? Pa nekoliko puta?” rekao je, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike