23.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kod jedne od osumnjičenih za brutalno ubojstvo profesora pronađeni pištolj i 293...

Kod jedne od osumnjičenih za brutalno ubojstvo profesora pronađeni pištolj i 293 metka. Psihijatar: Ovo je nezapamćeno

Njega su, iz zasad neutvrđenih razloga, tri mlađa muškaraca i žena izudarali drvenim palicama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške ozljede, nakon čega su ga bez svijesti ostavili na asfaltu. Pronašao ga je prolaznik, a počinitelji su uhićeni i danas saslušani te im je određen jednomjesečni istražni zatvor. Kod uhićene djevojke pronađen je i pištolj sa 293 metka.

Andrija Jarak je razgovarao o slučaju s specijalistom psihijatrom, Oliverom Ojdanićem.

”Riječ je zaista o jednom brutalnom ubojstvu pri čemu je izgubljen jedan mladi život koji su počinili mladi ljudi. Otkuda tako nešto, teško je pojmiti. Milsim da ćemo kroz vrijeme vidjeti što su uzroci, što se moglo dogoditi u glavi tih ljudi. Zaista nezapamćen način ubojstva”, komentirao je Ojdanić.

Rekao je da se način ubojstva može govoriti o sociopatskoj i psihopatskoj strukturi koja je teško pogodna za neke terapijske metode, tome nema lijeka. Sigurno će se, kaže, provesti forenzičko vještačenje nakon kojeg će se saznati svi detalji ubojstva i sudski postupak koji je predviđen u takvim situacijama. Žrtve će najvjerojatnije, objašnjava, braniti da nisu bili svjesni, uračunljivi, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike