19.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Benčić Berošu: Jasno je da premijer ima zadnju, ali trebali ste dati...

Benčić Berošu: Jasno je da premijer ima zadnju, ali trebali ste dati ostavku

Zbog blagdana Tijelova, koji je u četvrtak, Hrvatski sabor ovaj tjedan zasjedanje je počeo danas, raspravom o prijedlogu 41 oporbenog zastupnika da se ministru zdravstva Viliju Berošu iskaže nepovjerenje, piše N1.

Sandra Benčić također je govorila o platformi CijepiSe. Izjavila je kako se pokazalo da platforma nije radila po planu, odnosno da sustav cjepljenja po prioritetima nije radio.

“Sustav CjepiSe nije bio povezan sa sustavom kod liječnika opće prakse. Regionalna distribucija cjepiva nije bila kako treba i nije bila jednako raspoređena. Vi ste odgovorni jer niste rekli istinu tko je odgovoran za izradu platforme”, kazala je Benčić.

Ericson Nikola Tesla odgovorio joj je, kaže, da nisu radili na platformi iako je, kako kaže, ministar Beroš rekao da su oni radili na platformi.

“Još uvijek ne znamo koliko je ta platforma koštala. Stručnjaci su rekli da ta platforma nije mogla koštati više od nekoliko desetaka tisuća kuna”, istaknula je i podsjetila na slučajeve cijepljenja preko reda i cijepljenje saborskih zastupnika.

“To mi je tada bilo potpuno neshvatljivo, ali baš je bilo najvažnije prvo cijepiti nas. Dovodila se rodbina iz druge države preko reda…”, kazala je.

“Jasno mi je da niste sami donosili odluke i da je premijer taj koji ima zadnju riječ, ali trebali ste dati ostavku”, poručila je Benčić.

HDZ-ov Željko Reiner rekao je pak da oporba ne želi zdravstvene reforme, da se ne bavi ozbiljno svojim poslom, već da baca floskule i da se bavi politikanstvom, piše N1.

VIDEO Rasprava o povjerenju ministru, Grbin Berošu: Vi niste u stanju riješiti niti jedan problem u zdravstvu; Plenković: Beroš ostaje ministar

Najnovije

Još iz rubrike