20.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Škoro: Nastavak borbe protiv korupcije i klijentelizma; Radić: Kampanja u uvjetima potpune...

Škoro: Nastavak borbe protiv korupcije i klijentelizma; Radić: Kampanja u uvjetima potpune medijske blokade i agresije tzv. nezavisnih komentatora

Na društvenim mrežama oglasili su se predsjednik i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro i Mario Radić, a u svojim su se objavama osvrnuli na drugi krug lokalnih izbora, prenosi N1.

Njihove objave prenosimo u cijelosti:

“Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, hvala vam na 106.300 vaših glasova u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Zagreba. Iako to nije bilo dovoljno za uspjeh, iskazali ste nam veliku podršku i povjerenje koje nas obvezuje. To je za nas veliki rezultat, jer, podsjećam, Domovinski pokret osnovan je prije samo godinu dana. Za to vrijeme uspjeli smo osnovati više od 280 ogranaka i podružnica, steći više od 12 tisuća članova, osvojiti 16 saborskih mandata na parlamentarnih izborima te ostvariti svoje ciljeve na ovim lokalnim izborima.

S ponosom možemo reći da je Domovinski pokret ozbiljna politička snaga u Hrvatskoj i važan faktor odlučivanja. Mi smo mlada stranka i pred nama je budućnost. Nastavit ćemo se boriti i imamo svoj jasan put. Mi predstavljamo svjetlo na strani demokršćanstva i konzervatizma u Hrvatskoj i to smo potvrdili ulaskom u drugi krug izbora u našem glavnom gradu.

Dajem vam svoje obećanje da ćemo se nastaviti boriti protiv korupcije i klijentelizma te svoj politički put graditi čuvajući naše vrijednosti i tradiciju. Hvala vam od srca na povjerenju”, napisao je Škoro.

“Zahvaljujemo svim biračima koji su na završenim lokalnim izborima ukazali povjerenje DOMOVINSKOM POKRETU i kandidatima koje podržavamo širom Hrvatske, od našeg glavnog grada Zagreba do Grada heroja Vukovara!

Naši izborni rezultati; uspjeh više od četiri stotine vijećnika u vijećima i skupštinama širom domovine potvrdio je DOMOVINSKI POKRET kao snažnu opciju koja se uspješno afirmirala desno od centra i koja nezaustavljivo dolazi, kao pokret koji će prije ili kasnije – pokrenuti Hrvatsku i učiniti je onakvom kakvom su je sanjali naši djedovi, za kakvu su krv lili naši branitelji i u kakvoj zaslužuju živjeti naša djeca.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ostvario je povijesni uspjeh jedne mlade stranke, ulaskom u drugi krug najtežih izbora – onih u Zagrebu, ostavivši iza sebe do sada najjače političke stranke, koje postoje trideset, pa čak i sedamdeset godina…

Kampanja za lokalne izbore događala se u uvjetima potpune medijske blokade i agresije tzv. nezavisnih komentatora na Domovinski pokret i naše kandidate. Iza takve medijske dominacije stoje oni koji pokušavaju održati ‘status quo’ nudeći lažne promjene, koje niti žele, niti su ih u stanju provesti…

Tijekom kampanje, unatoč medijskoj blokadi, uspjeli smo razotkriti pažljivo skrivane koalicije i interesne mreže u kojima sudjeluju i pojedinci iz vodstva političkih stranaka, koje se javno predstavljaju kao svjetonazorski bliske Domovinskom pokretu. Takva politika, motivirana isključivo njihovim uskogrudnim, osobnim interesima, dovela je do novog vala podjela u biračkom tijelu koje su se mogle i morale izbjeći.

Tijekom kampanje smo razotkrili i sve one koji su omogućili mreži tzv. nevladinih udruga da izvuku stotine milijuna kuna iz različitih proračuna, i na takav način stvore preduvjete za političku okupaciju Zagreba. Domovinski pokret tu neće stati, jer je za to dobio povjerenje 106.300 građana hrvatskog glavnog grada. I dalje ćemo inzistirati na čistim računima i budno paziti da Zagreb ne postane bankomat nekih novih političko-interesnih hobotnica.

Politika Domovinskog pokreta u Zagrebu bit će jasno oporbena i otporaška spram mogućeg nastavka i još veće pljačke javnog novca građana glavnog grada. Naš jasan politički cilj bit će onemogućavanje širenja zagrebačkog zeleno-lijevog eksperimenta na cijelu Hrvatsku, i u tom su kontekstu važne naše pobjede u Vukovaru, Županji, Slatini i mnogim drugim hrvatskim mjestima.

Važna je i politička odvažnost svih naših vijećnika – od Dalmacije, preko Zagreba i središnje Hrvatske do Slavonije…
Ono što je Domovinski pokret uspio na ovim izborima, predstavlja kontinuitet nekontaminiranog razvoja koji traje tek nešto više od godinu dana; obranili smo Vukovar, u Zagrebu smo ušli u drugi krug, naš je kandidat dobio više glasova nego na predsjedničkim izborima, a u Gradsku skupštinu ušlo je pet naših vijećnika, što je nastavak pozitivnog trenda od prije četiri godine. Osvajanje grada Županje i Grada Slatine te bezbroj vijećničkih mandata jednako su važne karike u čvrstom lancu nove snage Hrvatske – Domovinskog pokreta”, napisao je Radić.

Najnovije

Još iz rubrike