2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Predstavljala se kao medicinska sestra, unajmljivala apartmane i bježala bez plaćanja

Predstavljala se kao medicinska sestra, unajmljivala apartmane i bježala bez plaćanja

Lažno se predstavljala kao medicinska sestra, unajmljivala je apartmane po Zagrebu i bježala bez plaćanja, te je obećavala bolnička liječenja i dijagnostičke pretrage za što je od žrtava uzimala novac. 48-godišnjakinja je optužena za prevaru, a optužnicu protiv nje podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, javlja DORH.

“Optužnicom je se tereti da se od 4. rujna 2020. do 7. ožujka 2021., kako bi se okoristila, u više navrata neistinito predstavljala kao medicinska sestra i unajmljivala apartmane na području grada Zagreba u kojima bi boravila, a potom bi ih napustila bez da je platila troškove smještaja.”

“Okrivljenici se ujedno stavlja na teret i da se neistinito predstavljala kao liječnica te dogovarala bolnička liječenja i dijagnostičke obrade, a potom od oštećenika uzimala novac. Tereti ju se da si je na opisani način pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 7.148,00 kuna”, navodi se u priopćenju državnog odvjetništva.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je predložilo da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Optužno vijeće prihvatilo je prijedlog ovog državnog odvjetništva i 25. svibnja 2021. okrivljenici produljilo istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike