-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo U zračnu luku Zagreb vraćaju se dugo čekani letovi iz europskih gradova

U zračnu luku Zagreb vraćaju se dugo čekani letovi iz europskih gradova

Ublažavanjem epidemioloških mjera u Europi, turisti se vraćaju u Zagreb i Hrvatsku. Trenutačno ih u zemlji boravi 85.000, a u glavnom gradu 3 000. Posebno veseli jačanje zračnog prometa. Od danas će tako Croatia Airlines dva puta tjedno povezivati Dublin i Zagreb sve do kraja turističke sezone.

U zračnu luku Zagreb vraćaju se dugo čekani letovi iz raznih europskih gradova.

Danas je svečano dočekan let Croatia Airlinesa iz Dublina koji će do kraja sezone dva puta tjedno izravno povezivati Irsku i Hrvatsku. Važan je to let za domaće goste. Neki se vraćaju u domovinu nakon dvije godine, a neki će prvi put uživo vidjeti baku i djedu.

Stiglo je stotinjak putnika. Među njima i Christopher koji je došao na dva tjedna zbog povoljnije cijene dentalnih usluga.

– Nakon što sam se ukrcali i poletjeli, pomislio sam – pa ja napuštam Irsku, prošlo je dosta vremena, odličan je osjećaj ponovo putovati iako nije odmor, već odlazak zubaru, rekao je.

Ublažavanjem mjera i dolaskom ljetnih mjeseci domaći prijevoznik povećava broj letova i destinacija.

– Ovo je dio našeg plana širenja mreže odredišta iz Republike Hrvatske prema europskim destinacijama. Planiramo ih u predstojećoj sezoni imati ukupno 18, a konkretno iz Zagreba 14 međunarodnih odredišta, rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Trenutačno je Zagreb spojen s 24 odredišta, a u glavni grad ponovno dolaze i godinama najbrojniji gosti.

– To bi trebalo biti već u šestom mjesecu, 36 odredišta. Tjedno odrađujemo 300 slijetanja i polijetanja, a to bi usred sezone trebalo se popeti na 700, kaže član Uprave MZLZ-a David Gabelica.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld rekla je kako su gosti iz SAD-a, koji su prije pandemije bili najbolji po noćenjima u Zagrebu, ponovno izbili na prvo mjesto, a to su podaci koji su optimistični kako za Zagreb tako i za Hrvatsku.

Optimizam se pomalo vraća. Zadovoljni su i avioprijevoznici i u zračnoj luci koje je pandemija prošle godine gotovo uništila, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike