20.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Novi skandal nakon Eurosonga vezan je za predstavnicu Malte, ministarstvo zatražilo reviziju

Novi skandal nakon Eurosonga vezan je za predstavnicu Malte, ministarstvo zatražilo reviziju

Nakon što je riješen skandal oko toga je li Damiano David u green roomu tijekom finala Eurosonga uzimao drogu, pojavio se novi skandal vezan za ovo prestižno glazbeno natjecanje. Ovaj put u središtu skandala je predstavnica Malte Destiny koja je tjednima prije početka Eurosonga bila na vrhu kladionica i svi su joj predviđali pobjedu, a na kraju je završila na 14. mjestu. Nakon finala postalo je upitno kako je moguće da je od gledatelja dobila samo 47 glasova, a tjednima je glasila za favoritkinju.

Ovakav ishod pobudio je sumnje i kod vladajućih na Malti i ustanovljeno je kako je Malta potrošila više od 650 tisuća eura na promociju Destiny i zbog toga je ministarstvo unutarnjih poslova na čelu s ministrom Carmelom Abelom zatražilo reviziju troškova jer su posumnjali kako je potrošena golema svota novca na kladionicama uoči Eurosonga. Prema pisanju portala Times of Malta, zasad je poznato kako je Turistička zajednica Malte uložila 350.000 eura za promociju Destiny, dok je oko 300.000 eura uložio javni servis.

Navodno su dio novca dali i stranim influencerima koji su onda na svojim društvenim mrežama promovirali Destiny i njezinu pjesmu. Revizija koju je pokrenulo ministarstvo unutarnjih poslova počinje 31. svibnja, a kada budu poznati rezultati, odlučivat će se o tome tko će i kako snositi odgovornost za ovu situaciju, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike