18 C
Zagreb
Naslovnica Sport Jens Gustafsson novi trener Hajduka

Jens Gustafsson novi trener Hajduka

Jens Gustafsson novi je trener Hajduka. Hajduk i Šveđanin dogovorili su dvogodišnju suradnju temeljem koje ovaj 42-godišnjak preuzima funkciju trenera prve momčadi.

Gustafsson je rođen u Helsingborgu 15. listopada 1978. godine. Nogometnu karijeru započeo je u Helsingborgu, a igrao je još za švedske klubove Brage i Falkenberg.

Trenersku karijeru započeo je u U-17 momčadi Halmstada gdje je vrlo brzo promoviran u trenera prve momčadi i tamo se zadržao tri i pol godine. Bio je izbornik U-21 reprezentacije Švedske, a zatim je angažiran i kao pomoćni trener u AIK-u. Posljednje četiri i pol godine bio je glavni trener Norrköpinga s kojim je ostvario jako dobre rezultate u Švedskoj ligi.

Osim završene nogometne akademije i položene UEFA PRO licence, gospodin Gustafsson ima i fakultetsku diplomu iz Biheviorizma.

Moderan je trener koji preferira napadački stil nogometa, a u Švedskoj se istaknuo u radu s mladim igračima kojima je redovito podizao vrijednost i igračke sposobnosti. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri u sedam sezona vodio je preko tristo prvoligaških utakmica.

Za vrijeme svog posljednjeg angažmana kao trener Norrköpinga vodio je ukupno 166 utakmica, pri tom je upisao 91 pobjedu, 38 neriješenih rezultata te 37 poraza. Njegova momčad u prosjeku je osvajala 1.87 bodova te pri tom u prosjeku postizala 1.90 bodova te primala 1.19 golova, piše 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike