18 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Vrbanović neće danas u Remetinac. Tražio je odgodu zbog bolesti

Vrbanović neće danas u Remetinac. Tražio je odgodu zbog bolesti

Damir Vrbanović, koji je u aferi Dinamo, pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, danas se trebao javiti na izdržavanje kazne u Remetinec, no to se neće dogoditi. Jer je 13. svibnja zatražio odgodu zbog bolesti.

O molbi za odgodom odlaska na izdržavanje kazne sud će odlučiti nakon što se Bolnica za osobe lišene slobode (BOLS) očituje, mogu li se u toj ustanovi sanirati Vrbanovićevi zdravstveni problemi. Problemi sa zdravljem, jedan su od razloga za traženje odgode odlaska na izdržavanje kazne, a suci izvršenja kazne o tome odlučuju nakon što im se dostavi medicinska dokumentacija te nakon što se BOLS ili po potrebi druge zdravstvene ustanove očituju o tome može li se nekom osuđeniku pružiti adekvatna zdravstvena skrb.

Vrbanović je zajedno s poreznikom Milanom Pernarom te braćom Zdravkom i Zoranom Mamićem pravomoćno osuđen zbog izvlačenja novca iz Dinama. Iako je svima njima presuda pravomoćna, na izdržavanju kazne je za sada samo Milan Pernar koji je osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora. Braća Mamić su u BiH, Zdravko Mamić je tamo pobjegao prije izricanja nepravomoćne presude, a Zoran Mamić je otišao nakon pravomoćne presude.

Obojica svoje kazne žele služiti u svojoj rezervnoj državi, no Hrvatska se za sada nije složila s ustupanjem te presude BiH. Za njima su raspisane tjeralice i europski uhidbeni nalog, što znači da ne mogu napustiti BiH bez straha da budu uhićeni i izručeni Hrvatskoj, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike