20.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako očistiti kuhinju u 15 minuta ili manje?

Kako očistiti kuhinju u 15 minuta ili manje?

Od svih prostorija u kući kuhinja je ona kojoj treba pridavati pažnju svaki dan.

Ipak, to ne znači da nakon svakog obroka morate glancati kuhinju, uz ove savjete dovoljno vam je 15 minuta dnevno da bi kuhinja bila čista.

Što vam je potrebno?

Sve potrebno skupite na jedno mjesto prije nego što krenete čistiti.

– Kanta za smeće
– Kutija za stvari koje ne pripadaju u kuhinju
– Deterdžent za suđe
– Ostala sredstva za čišćenje koja inače koristite
– Krpa za čišćenje ili spužvica
– Žica za ribanje
– Metla, krpa za pod ili usisavač
– Rukavice za čišćenje

Kako brzo i efikasno očistiti kuhinju?

Najprije sve što vam treba stavite na jedno mjesto. U traženju svega što vam je potrebno za čišćenje možete izgubiti jako puno vremena, a usput možete pronaći i nešto što će vam odvući pažnju od čišćenja što znači da će se ono još više odužiti.

Nakon toga napunite sudoper toplom vodom i deterdžentom. Ako imate dupli sudoper koji s jedne strane ima drobilitu, taj dio ostavite prazan kako bi u njega mogli baciti eventualne ostatke hrane. Voda bi trebala biti najtoplija koliko možete podnijeti jer će se hladiti dok čistite.

Sve ostatke hranje sastružite s tanjura i bacite u smeće ili drobilicu. Tanjure ostavite da se odmoče u sudoperu. Svo posuđe koje bi perilica teško oprala stavite u sudoper, ono najprljavije stavite na dno. Tave i ostalo suđe koje ne stane u sudoper stavite na radnu plohu, napunite ih vodom i deterdžentom kako bi se odmočilo.

Dok se suđe namače pokupite svo smeće koje imate u kuhinju. Ne brinite tu za predmete koji ne spadaju u kuhinju, u ovom koraku fokusirajte se samo na smeće bilo ono u kanti, na radnoj plohi ili na podu. Tek nakon toga u kutiju poslažite sve ono što ne spada u kuhinju. Nemojte početi preslagivati police i ormariće, samo stvari koje nisu na svome mjestu stavite tamo.

Nakon ovoga operite suđe ili napunite perilicu onim suđem koje se namakalo. Vodu iz sudopera ispustite. Prebrišite radnu plohu, uređaje i sudoper. Isperite sve spužvice i krpe za pranje. Prebrišite sve vidljive površine, ovo nije vrijeme za dubinsko čišćenje, nemojte sada krenuti ribati mikrovalnu.

Naposljetku, pometite i prebrištite pod ili usisajte. Iznesite smeće i u kantu za smeće stavite novu vrećicu, piše The spruce, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike