27.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Maturanti se okupili na zagrebačkom Trgu slave svoj dan

Maturanti se okupili na zagrebačkom Trgu slave svoj dan

Iako u Hrvatskoj nema službene norijade zbog epidemioloških mjera koje je donio Stožer civilne zaštite, zagrebački maturanti ipak su se okupili na Trgu bana Jelačića i prošetali gradom. Nije izostalo ni tradicionalno kupanje u Manduševcu kao niti bakljada.

Od tamo planiraju i tradicionalnu šetnju do Bundeka, na kojem planiraju proslaviti kraj školske godine.

Splitski maturanti jednoglasno kažu da im nije bilo lako, ali da su spremni za državnu maturu. Isto smatraju i profesori tim više što su se maturanti prvi vratili u školske klupe.

Iako u Splitu norijade nema, maturanti se danas spontano okupljaju oko škola. Sve službene proslave su odgođene iza maturalnih, pa čak i prijamnih ispita. Postoje i neki planovi za okupljanja na splitskim plažama, a dosta se iznajmljuju i kuće za odmor.

– Definitivno bi bilo bolje da smo bili uživo, ali online mi je pomoglo da pohvatam neka gradiva, rekao je Antun Juniković.

– Nastava je bila malo manje kvalitetna, snalazili smo se kako smo mogli, nije pomoglo, ali nije ni toliko odmoglo, kazao je Duje Štolfa.

– Ovo je uvijek jedan svečan dan, ali i iznimno tužan zato što završavaju svoje četverogodišnje obrazovanje. Iznimno nam je drago da će to biti u školskim klupama, rekla je Dajana Bokšić, ravnateljica 3. gimnazije, Split, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike