2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska General Čermak ima velike planove za bivše Kerumove nekretnine: Mislimo napraviti ekskluzivu...

General Čermak ima velike planove za bivše Kerumove nekretnine: Mislimo napraviti ekskluzivu na svjetskom nivou

Željko Kerum i general Ivan Čermak u istoj priči. I to je moguće. Posljednji gost u nekada kultnom restoranu Šumski dvor poslužen je prije više od 20 godina. Od tada ovaj prostor u elitnom dijelu grada Zagreba propada. Prije desetak godina restoran je kupio Željko Kerum, ali unatoč najavama nikada ga nije obnovio. Njegovo poslovno carstvo našlo se u problemima, pa je restoran završio kao dio stečajne mase.

Vlasništvo je sada preuzeo umirovljeni general sa željom da napravi moderan restoran. Angažirat će domaće i svjetske arhitekte, a traže rješenje koje će se uklopiti u prirodu.

”Dovest ćemo nešto novo u Zagreb, Zagrebu i Zagrepčanima. Investicija u svakom slučaju neće biti mala, spremni smo na to, to je ipak bio jedan kultni zagrebački restoran. Ja kao mlad sam isto bio vezan uz njega i to je više sentimentalna priča nego naš core bussiness”, rekao je Ivan Čermak.

I dalje ostaje, kaže, u naftnom biznisu, iako je nedavno prodao lanac Crodux. Uz restoran, sada je vlasnik i nekadašnjeg kina Central. ”Kada gledate ovo sve danas u Zagrebu, svi ti klubovi narodnjački, sve je to na razini poluprimitive. Želimo u grad dovesti jedan pravi europski noćni klub u koji će biti dobrodošle sve generacije ljudi, mislimo napraviti stvarno jednu ekskluzivu na svjetskom nivou”, istaknuo je Čermak.

Sve to bilo je u vlasništvu tvrtke Kerum d.o.o. Ona je u stečaju. Dugovi – milijarda i 700 milijuna kuna. Među njima i gradu – koji je Kerum opet htio voditi. ”Ima u meni, ne znam kako bih to htio nazvati, nešto kockarski, a kockaru je teško predvidjeti što on želi i šta bi on napravio”, rekao je svojevremeno Željko Kerum. Unatoč svim uspjesima i neuspjesima, Kerum je i dalje aktivan. No – o propalim poslovnim projektima danas – nije htio, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike