16 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Hasanbegović: Tomašević je u svom core biznisu bio NGO Milan Bandić

Hasanbegović: Tomašević je u svom core biznisu bio NGO Milan Bandić

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović za N1 je komentirao hoće li Miroslav Škoro tražiti od pročelnika Holdinga da mandate stave na raspolaganje ako postane novi zagrebački gradonačelnik.

Podsjetimo, Urša Raukar iz platforme Možemo! u programu N1 televizije je kazala da očekuju “da svi pročelnici i direktori Holdinga stave mandat na raspolaganje”. Hasanbegović također očekuje isto.

“Korjenite promjene su ključna riječ i o tome su se izjasnili birači na ovim izborima. Stavljanje mandata na raspolaganje je u konačnici moralni čin i to se uistinu očekuje od svih. O tome postoji suglasje”, rekao je Hasanbegović.

Kazao je da je riječ promjena zajednička riječ Škori i platformi Možemo!, ali da “postoje razlike o tome na koji način i po kojem kriteriju” bi se te promjene provodile.

“Ja sam posljednja osoba u ovoj zemlji koja bi bila protiv stavljanja svih mandata na raspolaganje. Bitno je artikulirati supstancijalne razlike između Tomaševića i Škore, jasno biračima ukazati što se krije iza platforme, na prvi pogled komunalnih entuzijasta, vozača bicikla, a zapravo jedne ideološke platforme koja na neki način želi ideološki kolonizirati grad Zagreb i koja je u svome pretpolitičkom djelovanju, tzv. civilnom društvu provodila sve ono što zamjeraju Bandiću. Mnogi od njih su bili dobro dotjerani i klijenti tog istog Bandića“, kazao je Hasanbegović i dodao:

“Riječ je o jednoj interesnoj hobotnici, obilato dotjeranoj iz inozemstva koja je u svojoj pretpolitičkoj povijesti prije prelaska na političko-stranačko područje unutar sebe funkcionirala kao preslika modela vladavine Milana Bandića. Ono što su Bandić i taj model predstavljali u Zagrebu, Tomašević je u svom core biznisu, koji se zove nevladin aktivizam, bio NGO (hrv. nevladina organizacija) Milan Bandić.”

Još jednom je naglasio da je razlika u tome kako bi se provodile promjene u Zagrebu.

“Promjene dolaze. Ovdje imamo dva suprotstavljena ideološko-vrijednosna koncepta, na koji način i putem kojih ljudi provesti te promjene”, kazao je Hasanbegović, piše N1.

Video je OVDJE

Najnovije

Još iz rubrike