-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Mamić: Pobjednički duh oko Možemo! sigurno će povući puno SDP-ovih birača i...

Mamić: Pobjednički duh oko Možemo! sigurno će povući puno SDP-ovih birača i članova

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić u N1 Studiju uživo komentirala je rezultate lokalnih izbora.

Osvrnula se na velik uspjeh Darija Hrebaka, navodeći da mu na ruku ide i duga tradicija HSLS-a u Bjelovaru.

“Građani prate rad političara, ne iskazuju uvijek ovako plebiscitarnu podršku nekome tko po njihovom mišljenju gradu nije donio dobrobit. Očito je da nešto dobro radi kad su mu birači dali ovakvo veliko povjerenje u prvom krugu”, rekla je Mamić.

Govoreći o stanju u HDZ-u, Mamić ne očekuje nove frakcije u stranci.

“Ulazimo u tri godine bez izbora, osim ako ne bude nekih izvanrednih događaja. Hoće li tu biti nekih frakcija, vidjet ćemo. Za sada, meni to ne izgleda tako. Čini mi se da premijer Plenković suvereno drži ključeve stranke u rukama i da zapravo se još ne vidi nekakav ozbiljan izazivač. Ipak, ne treba zaboraviti da HDZ najčešće svoje probleme, za razliku od SDP-a, rješava interno”, istaknula je.

“Rekla bih da će HDZ, kao i uvijek, proglasiti pobjedu. Činjenica je da su najveća stranka i činjenica je da kad prebroje sve županijske, skupštinske, vijećnike u gradovima, općinama i načelnike i sve što smo birali, sigurno je da će ta brojka biti najveća”, kazala je Mamić.

Istaknula je da je pobjeda HDZ-a dovedena u pitanje i u nekim županijama koje su tradicionalno bile njihove.

“Recimo, u Šibensko-kninskoj imamo velik izazov za župana Pauka. I u Zadru vidimo da HDZ tu više nije dominantan, neki novi vjetrovi pušu, to se vidi i na primjeru Puljka u Splitu. ono čime se Plenković može pohvaliti je solidan rezultat Cappellija u Primorsko-goranskoj županiji, Komadina ovaj put nije uspio u prvom krugu riješiti izbore te rezultat u Osijeku”, pojasnila je.

Mamić je komentirala i slabe rezultate SDP-a.

“SDP ima problem koji nije intrinzičan, koji nije samo njihov. Na lijevom spektru događa se jedan novi pokret, jer Možemo! i je koalicija stranaka. Po prirodi stvari, ljudi žele biti u blizini pobjednika. Trenutno je Možemo! pobjednik u lijevom spektru”, rekla je.

“Sigurno je da je Zagreb uvijek bio važna baza za SDP, a sigurno je da to sada više nije. Taj pobjednički duh koji vlada oko platforme Možemo! sigurno će povući puno SDP-ovih birača, a moguće i članova”, zaključila je Mamić.

Što se tiče situacije u Rijeci, Mamić je istaknula da je Filipović nasljednik dugogodišnjeg gradonačelnika Vojka Obersnela.

“U Rijeci se bira ili promjena ili kontinuitet”, kazala je Mamić.

Osvrnula se i na stanje u Splitu u kojem se za gradonačelničku poziciju bore Ivica Puljak i Vice Mihanović.

“Jasna je poruka da Splićani žele promjene”, kazala je. Osvrnula se i na moguću post-izbornu kolaciju Mihanovića i Keruma: “Valja se u nekom trenutku vratiti u toksičnu vezu.”

Najnovije

Još iz rubrike