Jutro i prijepodne bit će još djelomice sunčano, a onda slijedi promjena. Evo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Izvor: IstraMet

I dalje smo bez prave stabilizacije, a danas nam se sa zapada sasvim približio prostrani frontalni poremećaj ispred kojeg će s južinom pristizati još vlažniji i nestabilniji zrak. No, glavnina oborina očekuje se prelaskom tog poremećaja preko naših krajeva u noći s nedjelje na ponedjeljak, piše RTL.

NEDJELJA

Ujutro i prijepodne još djelomice sunčano, ali sve i promjenjivije, osobito u krajnje zapadnim područjima gdje već lokalno može biti malo kiše ili ponekog pljuska. Ponajprije na širem riječkom području. U Dalmaciji suho i nešto sunčanije. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu pojačan.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje promjenjivo, ali sve nestabilnije pa i neugodnije. Gotovo posvuda valja očekivati barem kratkotrajnu kišu ili kakav kraći pljusak, osobito na sjeveru, ali će izraženiji i češći biti navečer i u noći na ponedjeljak. Jugozapadnjak umjeren, u gorju jak, a temperatura slična, ponegdje i malo viša od jučerašnje, lokalno i do 24 °C.

Na istoku djelomice sunčano i tek rijetko koji lokalni pljusak, uglavnom u Podravini i oko slavonskog gorja. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, a temperatura do ugodnih proljetnih 22 °C.

U Dalmaciji poslijepodne postupno sve više promjenjive naoblake, ali uglavnom će ostajati suho, tek tu i tamo koja kap kiše ili kraći grmljavinski pljusak može pasti u zaobalju, češće navečer. Bit će to vrijeme po umjerenom, ponegdje jakom jugu s temperaturom oko 20 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju južina sve izraženija, neugodnija, a s njom i sve oblačnije uz povremenu kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Najprije oko Rijeke te u Gorskom kotaru, a navečer češće i drugdje, mjestimice s obilnijom oborinom. Pritom će i malo osvježiti.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Novi tjedan na kopnu počinje uz oblake i kišu, ali već od ponedjeljka poslijepodne sve dulja sunčana razdoblja. I dalje ipak valja računati na svakodnevnu mogućnost kraćih pljuskova, ali većinom u gorju, a temperatura će ostati oko prosjeka za ovo doba godine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru kiša u početku izraženija samo na sjevernom Jadranu, a zatim slijedi smirivanje uz sve više sunčanog vremena, osobito u Dalmaciji. Ostaje ugodno.

Share This Article