20.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pet razloga zašto perilica suđa ne pere dovoljno dobro

Pet razloga zašto perilica suđa ne pere dovoljno dobro

Većina perilica suđa ne peru dobro zbog ljudskog faktora, odnosno zato što nešto pogrešno radimo. Iako nekada može doći do mehaničkih poteškoća, u većini slučajeva ljudi su krivci.

Najčešće je problem ispiranje suđa ili krivo slaganje, piše Klix.ba. U nastavku donosimo neke od pogrešaka koje činimo koje otežavaju rad perilice suđa

1. Trebate oprati perilicu suđa

Mnogi pretpostavljaju da se perilica suđa čisti sama od sebe, ali to nije slučaj. Većina perilica radi bolje ako je čista. Ako imate noviju perilicu, prvo provjerite stanje filtera, jer tamo završavaju svi ostaci hrane tijekom pranja.

Možda ćete trebati upotrijebiti i otopinu za čišćenje perilice suđa kako biste uklonili nakupljeni kamenac ili talog.

2. Previše ispirete suđe

Enzimi i površinski aktivne tvari u deterdžentima za perilice suđa djeluju u dodiru s česticama hrane jer se imaju za što ‘uhvatiti’ te onda bolje čiste.

3. Koristite pogrešno sredstvo za pranje

Ako jedno sredstvo kod vaše prijateljice radi savršeno, ne mora biti isti slučaj i za vašu perilicu. Sve ovisi o tvrdoći vode koju imate.

4. Pogrešno punite perilicu

“Za razliku od rublja koje možete samo ubaciti u perlicu rublja, kod suđa je bitno kako ga stavljate u perilicu. Pročitajte uputstva koja ste dobili s perilicom da biste vidjeli koje su njihove preporuke za stavljanje suđa unutra. Opet, i to se može razlikovati od jedne do druge perilice i nemojte se voditi za onim što ste vidjeli kod susjeda ili prijatelja”, kaže Jennings te dodaje da ćete tako nerijetko moći staviti i više suđa u perilicu”, kaže Kate Jennings, voditeljica tehničke podrške za korisnike u tvrtki Seventh Generation.

5. Trebate koristiti sredstvo za ispiranje

Mnogi proizvođači perilica suđe preporučuju sredstvo za ispiranje, ali tek rijetki to zaista i koriste, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike