28.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Medvjed dolutao u Zagorje, lupio ga auto pa pobjegao?

Medvjed dolutao u Zagorje, lupio ga auto pa pobjegao?

Vozač auta iz Zagorja šokirao se kad je prošlog ponedjeljka kraj Đurmanca autom udario medvjeda. Zvijer je ustala, stresla prašinu i pobjegla u šumu. Kad je nazvao policiju, gotovo nitko mu nije vjerovao jer medvjeda na tom području nije bilo barem 100 godina.

Na očevid su došli policajci i članovi Lovačkog društva Macelj Đurmanec te su izuzeli dio dlake s auta i izmet. Poslali su to na vještačenje na Veterinarski fakultet u Zagrebu, s kojeg su potvrdili da je zaista bila riječ o medvjedu.

– Prema dlaci smo potvrdili da je životinja medvjed. Ja ne pamtim kad je u Zagorju viđena ta životinja, no nije neobično da mladi mužjaci lutaju u potrazi za novim područjem – rekao je Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta.

Nije isključio mogućnost da je medvjed dolutao onamo iz Slovenije jer nedaleko od Maclja, u mjestu Čermožiše, u noći na srijedu lovac ustrijelio trogodišnjeg medvjeda. Upucao ga je nakon što ga je iznenadio u lovu te je o svemu obavijestio lovačku inspekciju.

– Još traje DNK analiza, koja će pokazati je li medvjed ustrijeljen u Sloveniji isti onaj koji je udaren u Zagorju – rekao je Reljić.
Kako se neslužbeno doznaje na slovenskoj strani, na lešini medvjeda nisu našli tragove udarca automobila, pa je moguće kako ozlijeđeni medvjed i dalje luta Zagorjem.

Drugi medo iz Gorskoga kotara nije imao sreće kad ga je 21. travnja kraj Križišća udarilo vozilo. Uginuo je zbog ozljeda | Foto: Veterinarski fakultet

A njegov “rođak” iz Gorskoga kotara nije imao sreće kad ga je 21. travnja kraj Križišća na autocesti A7 udarilo vozilo. Uspavali su ga da bi ga prevezli do Veterinarske postaje Delnice. Uginuo je putem zbog unutarnjega krvarenja i slomljene zdjelice, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike