31.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ressler u Vukovaru iskazao podršku kandidatu za gradonačelnika Nikoli Mažaru

Ressler u Vukovaru iskazao podršku kandidatu za gradonačelnika Nikoli Mažaru

Vukovar je posjetio Karlo Ressler, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke povodom obilaska Vukovarsko-srijemske županije uoči obilježavanja Dana Europe.

Posjetu je započeo na vukovarskom veleučilištu „Lavoslav Ružička“ s članovima Mladeži Hrvatske demokratske zajednice grada Vukovara i županije, kako bi pozdravio uključivanje ove institucije u europski Erasmus program. Susretu su nazočili studenti iz programa razmjene iz Ukrajine i Gruzije uz podršku dekana dr. sc. Željka Sudarića.

„Ovo veleučilište s programima koje nudi, planovima koje ima, proširenjem djelatnosti i studentskim domom koji je povećao kvalitetu života za građane Vukovara, jamče što je moguće napraviti sa znanjem i na razini grada i na razini županije. U tome je ključno povezivanje iskustva, znanja i svih razina vlasti – lokalne, nacionalne i europske“, istaknuo je Ressler, a takav pristup su podržali saborski zastupnici iz Vukovara, Marijana Balić i Nikola Mažar, koji je ujedno kandidat za gradonačelnika Vukovara.

„Veseli me što vukovarsko veleučilište nije stalo na onome što je danas jer mi na dnevnoj razini vodimo razgovore kako bi unaprijedili njegov razvoj i stvorili Vukovar kao grad studenata“, rekao je Mažar te istaknuo kako se to može postići investicijama, infrastrukturnim projektima i povlačenjem sredstava iz europskih fondova. To je svojim dolaskom podržala predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za gradsko vijeće te je najavila daljnje projekte i ulaganja u veleučilište.

Europarlamentarac Karlo Ressler je svojim dolaskom iskazao podršku kandidatu Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Vukovara Nikoli Mažaru i zamjeniku Krešimiru Ragužu jer smatra kako Programom za Vukovar nude poboljšanje kvalitete života mladih, korištenje njihova znanja kao resursa, a koji uz iskustvo i suradnju mogu napraviti velike pomake i stvoriti sigurniju budućnost u Vukovaru, priopćeno je.

Najnovije

Još iz rubrike