28.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Da, izreka je istinita: Znanstvenici imaju dobre vijesti za muškarce s velikim...

Da, izreka je istinita: Znanstvenici imaju dobre vijesti za muškarce s velikim nosovima

Tim znanstvenika proučavao je noseve i genitalije nedavno preminulih trupla kako bi utvrdio je li hipoteza “veliki nos, veliki ponos” istinita. Imaju dobre vijesti za muškarce s velikim nosevima, piše Ifl Science.

Za potrebe studije pregledali su sto dvadeset i šest muških leševe tj. sve slučajeve forenzičke obdukcije na Medicinskom sveučilištu na Kyotu, od travnja 2015. do ožujka 2019. Svi leševi bili su stari između 30 i 50 godina, a pregled je proveden u roku od ti dana nakon njihove smrti prije nego što se moglo dogoditi neko veće raspadanje.

Za istraživanje, objavljeno u časopisu Basic and Clinical Andrology, tim je izmjerio visinu, težinu, duljinu i opseg mlitavog penisa i težinu testisa. Naravno, zapravo nije moguće izazvati erekciju kod leša, pa je umjesto toga korištena “rastegnuta dužina penisa”, pri čemu je istraživač ručno istezao penise, što istraživači kažu da daje točno mjerenje njihove erektne duljine dok su bili živi.

U međuvremenu je drugi, puno sretniji istraživač, izmjerio duljinu njihovog nosa.

Tim je otkrio da su najviše povezani čimbenici mlitava duljina penisa i rastegnuta duljina penisa. Međutim, sljedeća najveća korelacija bila je između veličine nosa i istegnute duljine penisa. Što je vaš nos veći, veći je penis u erekciji.

Nije utvrđeno da veličina vašeg nosa ima snažnu korelaciju s mlitavom duljinom penisa, što tim pripisuje činjenici da je “elastičnost malog penisa možda veća od elastičnosti velikog penisa”.

“Činjenica da je veličina nosa povezana s veličinom penisa ukazuje na to da duljina penisa možda neće biti određena dobom, visinom ili tjelesnom težinom, već je zapravo utvrđena prije rođenja”.

Kako ovo pomaže forenzičarima? Pa, nikako, zapravo. Da su rezultat drugačiji i da je tim utvrdio da se na primjer duljina penisa mijenjala kako su muškarci odrastali, te informacije bi se onda mogle usporediti s s volumenom prostate (koji se povećava kako starite) što bi pomoglo pri određivanju dobi. No, ove informacije koje su otkrili su trenutno samo zanimljivosti i mogu eventalno bi postate za druga istraživanja.

“Iako su naši rezultati beskorisni u forenzičke svrhe, razumijevanje procesa rasta penisa i crta lica može biti vrlo važno za ekstrapolaciju fetalne razine androgena i praćenje muških genitalnih funkcija”, napisao je tim u svom radu, dodajući da će i dalje istraživati povezanost.

Dodatno, tim je pronašao samo slabu povezanost između veličine nosa i težine testisa, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike