20.3 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Bačić otkrio koliko će poslodavaca i dalje morati plaćati članarinu HGK

Bačić otkrio koliko će poslodavaca i dalje morati plaćati članarinu HGK

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić gostovao je u Novom danu gdje je govorio o promjenama koje se tiču plaćanja članarina Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

“Gotovo 97% hrvatskih poslodavaca čija je aktiva manja od 7,5 milijuna kuna neće biti obvezni plaćati članarinu, samo onih 3% poslodavaca koje možemo smatrati srednjim i velikim poduzetnicima u Hrvatskoj bit će primorani plaćati članarinu”, pojasnio je Bačić.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je u četvrtak nakon sastanka vladajuće većine da je ministar Tomislav Ćorić predstavio koncept promjena u HGK-u.

“Što se tiče zakona o HGK, on ima tri važne točke, ona društva koja su članovi HGK a plaćaju najmanju članarinu, oni ne bi plaćali ništa. Oni veći bi nastavili plaćati. Prihodi bi se smanjili za 60-ak milijuna kuna, a nadomjestio bi se prihodima HGK na tržištu ili sredstvima iz pojedinih resora na koja se naslanjaju aktivnosti HGK. To bi podrazumijevalo i racionalizaciju broja zaposlenih u HGK”, rekao je Plenković.

Najnovije

Još iz rubrike