12.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Poklon za šefa: 8 sjajnih ideja s kojima nikada nećete pogriješiti

Poklon za šefa: 8 sjajnih ideja s kojima nikada nećete pogriješiti

Pravi poklon može biti teško odabrati, pogotovo kada se radi o onome za šeficu ili šefa.

Šef je nadređeni, a sam odabir poklona će bitno ovisiti i o tome koliko ste bliski, odnosno koliko je vaš odnos služben i profesionalan. Najbolja opcija je poklon za šeficu ili šefa kupiti zajedno s još nekoliko kolega, dok se najkorisnijim pokazuje praktičan dar koji može koristiti na poslu.

Što nikako ne kupiti šefu?

Poklon za šefa treba birati oprezno. Neke stvari se ne kupuju šefu, a tu spadaju bilo kakvi pokloni povezani s njegovim privatnim životom, ali i pokloni za obitelj te bilo kakva stvar koja bi mogla biti preosobna. Također, izbjegavajte poklanjanje alkohola, knjige samopomoći ili pak bilo kakve šaljive poklone koji bi mogli naljutiti šefa i biti pogubni za vas.

Što pokloniti šefu?

S druge strane, nadređenome možete pokloniti razne stvari. Najsigurniji poklon je onaj povezan s poslom. Ovdje spadaju ukrasi za stol ili ured, kao i nova izdanja poslovnih knjiga, a koje nisu knjige samopomoći. Evo što još možete kupiti šefici ili šefu:

1. Oprema za ured

Kupite posebnu kemijsku olovku ili bilo kakav drugi pribor koji se koriste svaki dan. Posebne škare za papir, blok, notes ili personalizirani rokovnik su pokloni koje će šef sigurno koristiti.

2. Držač mobitela

Ako se šefica ili šef ne odvaja od svojeg pametnog telefona uz koji je posebno vezan, možete mu kupiti držač za mobitel kako bi mu uvijek bio na vidljivom mjestu na radnom stolu. Po potrebi možete nešto i ugravirati.

3. Boca za vodu

Odaberite bocu za vodu koja zadržava temperaturu. Ovako se iz nje mogu piti topli, ali i hladni napitci. Uvijek je možete i personalizirati i napisati na nju što god želite. Pazite samo da ne pretjerate s natpisom.

4. Poklon za hobije

Ako sa šeficom ili šefom imate prisniji odnos i znate kojim se hobijima bavi, dobar poklon je i nešto što će mu olakšati njegov hobi.

5. Šalica

Nikada dosta šalica, pogotovo na poslu. Možete pokloniti šalicu s natpisom ili onu s nekim određenim motivima. Izbor je stvarno velik. Kako šalica ne bi bila prazna, ubacite i vrećicu najbolje pržene kave, ili ako nadređeni više voli čaj, onda pronađite čaj. Osim obične šalice, možete kupiti i šalicu koja sama miješa kavu ili čajnik za čaj.

6. Krema za ruke

Ovisno o tome kojim se poslom bavi vaša šefica, ali krema za ruke bit će odličan poklon, pogotovo u zimskim mjesecima.

7. Podložak za miš

Ako šef radi uredski posao za računalom, možete mu kupiti kožni podložak za miš koji će uz to biti personaliziran njegovim inicijalima.

8. Slatkiši

Ne zaboravite kupiti i nešto slatko kako bi se zasladili i uživali u poklonu. Odaberite bombonjeru ili najdraže slatkiše šefice ili šefa.

Ukratko, poklon za šeficu ili šefa može biti raznolik. Važno je ne kupiti nešto preosobno ili nešto povezano s privatnim životom. Radije odaberite poklon koji će ukrasiti stol ili ured, ali i poklon koji ima praktičnu namjenu, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike