9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Marić: To je izlist nekih poruka, nema tu neke tajnovitosti što bi...

Marić: To je izlist nekih poruka, nema tu neke tajnovitosti što bi pobuđivalo bilo kakvu sumnju

Ministar financija Zdravko Marić danas je bio u Vukovaru. Novinare je zanimalo je li on u kampanji i je li ušao u HDZ.

“Nisam ušao u HDZ, vidjet ćemo. Neću tu temu tako otvarati”, kazao je na pitanje novinara. “Jako se dobro zna da sam dva puta nosio listu izborne jedinice. Ovdje sam da dam jednu podršku”, kazao je Marić. “Mi svakodnevno komuniciramo, jedan odjel u Ministarstvu je i onaj za odnos s lokalnom upravom”, kazao je Marić na pitanje zašto obilazi lokalnu samoupravu. “Ne vidim tu sukob interesa”, dodao je.

Poruke između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, otkrivaju da je ministar financija tražio da se sam nađe s vlasnikom vjetroelektrana Milenkom Bašićem koji je tražio kredite. On je, kako je otkrio Telegram, tražio od Marića da ga primi na pet minuta kako bi dogovorili ‘dinamiku i model’. Ministar Marić odgovorio je novinarima o ovom slučaju.

“Naša zadaća je propisana zakonom o HBOR-u. Naša je zadaća biti otvoreni i spremni na dijalog bilo s građanima bilo s poduzetnicima. Zadaća je poslušati i zaštiti stručne službe i banku da rade neovisno, i to je već u spomenutom trenutku tako. Kredit je dobiven tek kad su ispunjeni svi uvjeti. Ja sam siguran da će se taj kredit vratiti i da se otplaćuje”, kazao je Marić.

“Ne bih komentirao te vrste transkripata”, kazao je na konstataciju novinara da postoje poruke

“To je izlist iz nekih poruka, nema tu neke tajnovitosti što bi pobuđivalo bilo kakvu sumnju”, dodao je. Na pitanje novinara što znači čuti investitora na samo Marić je rekao: Na samo, to znači čuti investitora na samo. Ne rješavamo mi kredite na takav način. Isto tako dođe mi gradonačelnik nekoga grada i održimo sastanak”, dodao je, piše Večernji.

Zašto se Zdravko Marić nalazio s vlasnikom vjetroelektrana?

Najnovije

Još iz rubrike