S Čačićeve kuće u Dubrovniku padaju cigle: Obnova kreće za dva mjeseca

Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić potvrdio je da je vlasnik kuće u Dubrovniku s koje su u nedjelju počeli padati komadi stakla i cigle.

“Dobio sam obavijest u nedjelju navečer, netko će to tijekom dana pogledati i riješiti. Dakle, do urušavanja nikako nije moglo doći, ta kuća se uopće ne može urušiti. Dogovorio sam sa suprugom da ona to sve organizira, da se to pregleda i sanira sve što treba. Koliko sam shvatio, na terasi je nadograđeni zid oštećen i to nema veze sa statikom. Pogledat će to ljudi koji trebaju pogledati. Riječ je o ogradnom zidu, ali nema veze, svejedno to treba riješiti, vidjeti, zaštititi. Taj dio će se maknuti i već se par godina bavimo tim jer kako to kod nas već biva, naravno, nije to jedini takav objekt… Prije nepuna tri, četiri mjeseca su konačno svi ti upisi završili, taj formalni dio oko imovinsko-pravnih odnosa koji traje već godinama je konačno završen, što daje pravni temelj da se pristupi kompletnoj sanaciji i rekonstrukciji. Kao što je valjda potpuno jasno, javna sam osoba i ni na kakav način si ne mogu dozvoliti da bilo kakvu vrstu radova počnem na objektu na kojemu sam sa suprugom vlasnik, a da to nije formalno-pravno do zadnje nijanse upisano i jasno. Sad je to raščišćeno i može se pristupiti rekonstrukciji i sanaciji”, rekao je Čačić za Dubrovački vjesnik.

Projekti za obnovu su, kaže, gotovi.

“Ali ne možeš početi dok nemaš čiste formalne elemente. Obnova kreće za dva mjeseca, sigurno, odnosno kad se ugovore ti radovi. Nakon imovinsko-pravnih odnosa trebaju se dobiti svi papiri, sve suglasnosti i ugovoriti i to onda kreće”, kazao je.

Druga njegova nekretnina na području Dubrovnika je kuća na Andriji koja je također u jako lošem stanju. Čačić, inače po struci arhitekt, najavljuje obnovu i te nekretnine, prenosi N1.

Share This Article