8.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sin HDZ-ovca optužen za krađu identiteta 290 ljudi, a radi u gradskoj...

Sin HDZ-ovca optužen za krađu identiteta 290 ljudi, a radi u gradskoj tvrtki: Dokazat ću nevinost

Dino Dolić, 30-godišnji sin HDZ-ovog predsjednika Gradskog vijeća Lipika Mladena Dolića posao je dobio u tamošnjoj gradskoj komunalnoj tvrtki Lipkom.

Primljen je na posao programera, za Telegram je rekao direktor Lipkoma Marijan Strganac, tvrdeći kako za zapošljavanje Dolića nitko nije intervenirao.

Međutim, uz posao programera, sin HDZ-ovog predsjednika Gradskog vijeća Lipika, Dino Dolić, bavio se i drugim stvarima, usput je navodno krao identitet čak 290 osoba, koje je onda koristio za sudjelovanje u igrama na sreću.

Telegramovi sugovornici iz Lipika kažu kako je Dolić često boravio u prostorijama Gradske uprave te da su mu bili dostupni popisi birača, pa mu nije bilo teško krasti osobne podatke građana. Požeška policija potvrdila je Telegramu kako je o tom slučaju poslala posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pojasnili su kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je Dino Dolić (policija nije navela ime) počinio dva kaznena djela – nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i prijevaru. Kažu kako je u razdoblju od srpnja do kolovoza 2018. neovlaštenim korištenjem tuđih osobnih podataka putem interneta otvorio 290 korisničkih računa radi sudjelovanja u igrama na sreću.

Policija je priopćila da je prilikom registracije igrača ostvarivao je bonuse u iznosu od najmanje 50 kuna što je bila promotivna akcija za igrače.

“S ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist neovlaštenim korištenjem osobnih podataka 290 osoba, doveo je u zabludu ovlaštenog priređivača igara na sreću da prilikom registracije korisniku računa kao promotivnu akciju isplaćuje bonus, čime ga je na opisan način oštetio za iznos od preko 20 tisuća kuna”, stoji u odgovoru Policijske uprave požeško-slavonske.

Dino Dolić u kratkom razgovoru za Telegram kaže kako on nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a svaki daljnji razgovor o toj temi odbio je, objašnjavajući kako je u tijeku sudski postupak na Općinskom sudu u Bjelovaru. “Dokazat ću nevinost”, rekao je.

Marijan Strganac, direktor Lipkoma, na Telegramov upit kako je postupio kada je saznao za Dolićevu optužnicu, rekao je da je Dolića premjestio na drugo, niže rangirano radno mjesto.

Gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana kaže, pak, kako je čuo za cijelu priču ali negira da je Dolić imao doticaja s popisima birača i da je odande krao osobne podatke. Odakle mu, kaže, ne zna. Vinko Kasana, koji je i predsjednika lipičkog HDZ-a rekao je da “misli da je Dolić član HDZ-a”.

Kad je cijela priča pukla, u malom gradu Lipiku, gdje svak o svakom sve zna, jedan oporbeni vijećnik pitao je na sjednici Gradskog vijeća kojom predsjeda otac Dine Dolića, gradonačelnika Kasanu i direktora Lipkoma Strganca jesu li čuli za masovnu krađu identiteta građana, na što su mu odgovorili da o tome ništa ne znaju. Strganac je za Telegram rekao kako Dino Dolić, na poslu koji sada radi, nema mogućnost uvida u osobne podatke drugih građana, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike