32.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Sever o stanju radničkih prava: Strah i besperspektivnost nastavljaju se i dalje

Sever o stanju radničkih prava: Strah i besperspektivnost nastavljaju se i dalje

O pravima radnika i situaciji na tržištu rada te izmjenama Zakona o radu u Novom danu govorio je Krešimir Sever, predsjednikom Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Praznik je rada, drugi u epidemiji. Nema prosvjednih marševa ni prvosvibanjskih velikih okupljanja uz grah.

Tri sindikalne središnjice sinoć su pet minuta do ponoći održale prosvjedni performans “Zadnji vlak za bolje normalno” na zagrebačkom Glavnom kolodvoru te poručile da će zaustaviti snižavanje cijene rada i obespravljenje radnika u Hrvatskoj.

“Ništa bitno nije se promijenilo u odnosu na prošli prvi svibnja, ali ni na neke u ranijim godinama. Nema u javnosti problema radničkih prava, zabavljena je s jedne strane epidemijom i s druge strane prepucavanjem premijera i predsjednika. Isto tako je i problem što se ljudi boje. Imali smo u vrijeme pandemije slučajeve prisilnog uzimanja godišnjeg, neki su radili od kuće, a poslodavac bi ih službeno vodio na godišnjem, prijetilo se gubitkom posla, smanjivala su se prava ugovorena ugovorom o radu ili kolektivnim ugovor. To je taj strah, besperspektivnost koji se nastavljaju i dalje”, rekao je Sever, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike