22.1 C
Zagreb
Naslovnica Sport Rijeka u posljednjem periodu uspješnija od Hajduka za čak 92 boda

Rijeka u posljednjem periodu uspješnija od Hajduka za čak 92 boda

Na kraju, sve je u brojkama, a one Hajduku ne idu u prilog i ilustriraju tko je favorit u današnjem jadranskom derbiju na Poljudu (20 sati, Arenasport 3). Dakle, otkad je uspostavljena liga s 10 klubova, od sezone 2013./2014., Rijeka je u HNL-u osvojila čak 92 boda više od Hajduka (566:474)! Hajduk je posljednji put bio bolje plasiran od Rijeke u sezoni 2011./2012., a potom je Rijeku preuzeo Damir Mišković…

Takav je odnos snaga između dvaju jadranskih rivala rezultirao nečim što je donedavno bilo nezamislivo: Rijeka je, naime, dostigla Hajduk po broju pobjeda u međusobnim susretima u svim natjecanjima (34:34), no Hajduk još uvijek ima prednost u međusobnim susretima u Hrvatskoj ligi, ali i ona se istopila (33:31) i neumoljivo se približava trenutak kada će Rijeka i u tome preuzeti primat. Proširimo li analizu na posljednjih deset sezona, Hajduk je u tom razdoblju osvojio samo jedan, a Rijeka čak šest trofeja. I na tome će ostati i nakon ove sezone.

Pa ipak, na Poljudu s optimizmom gledaju na današnji ogled. Prenosimo neka razmišljanja Hajdukova trenera Tramezzanija, koji je ove sezone dva puta pobijedio Rijeku na Rujevici.

– Hajdukova je momčad u posljednje vrijeme pokazala da uspijeva ostati uspravna i jedinstvena te ići naprijed i u teškim situacijama. Bit će to teška utakmica bez obzira na to što smo bili bolji u posljednja dva susreta. Svaka utakmica s Rijekom je posebna – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike