2.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bubaš o CijepiSe: Nepotrebno se digla medijska prašina

Bubaš o CijepiSe: Nepotrebno se digla medijska prašina

Marija Bubaš, pomoćnica Krunoslava Capaka i koordinatorica za cijepljenje HZJZ-a izjavila je u podnevnom Dnevniku HTV-a da je do sada u Hrvatskoj cijepljeno više od 700.000 ljudi.

Istaknula je da se cijepljenje preko HZJZ-a provodi i danas i sutra. U vezi s cijepljenjem na zagrebačkom Velesajmu, gdje se cijepljenje ne provodi danas i sutra, kazala je da je za to nadležan lokalni koordinator, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Smatra da možda čak i nema potrebe da se ondje cijepe ovoga vikenda jer idući tjedan podižu kapacitete za tri dodatne lokacije u Zagrebu.

“Bit će omogućeno cijepljenje i do 10 tisuća ljudi dnevno. To je zaista impozantan broj i za sve nas će biti dodatan izazov, ali sigurna sam da ćemo to postići s obzirom na to da smo u Europi u jednom danu uspjeli procijepiti najviši broj osoba na 100 tisuća stanovnika – 46 tisuća osoba je cijepljeno u Hrvatskoj, to je veliki iskorak. Očito je da smo svi shvatili što nam je cilj i primarni zadatak. Moramo udružiti snage”, poručila je Bubaš.

Rekla je da će na punktovima cijepiti i liječnici iz kliničkih bolničkih centara.

“KBC Zagreb daje svoje liječnike koji će cijepiti, a uspostavili smo i suradnju, na kojoj se zahvaljujem ministarstvu obrane RH”, kaže.

Bubaš je istaknula kako će cjepiva biti dovoljno te da će ga pristizati sve više.

“Sljedeći tjedan preko 200 tisuća doza svih cjepiva, bit će dovoljno cjepiva. Primit ćemo u svibnju preko 800 tisuća doza i trudit ćemo se da ih sve utrošimo na davanje prve, a nekima i druge doze cjepiva”, rekla je.

Osvrnula se i na poteškoće s platformom “CijepiSe” rekavši da se nepotrebno digla medijska prašina.

“To je već jedna isproducirana informacija, dosta je podigla medijske prašine, zapravo nepotrebno. To su bile manje poteškoće, otklonjene su i platforma je spremna za 3. fazu cijepljenja. Nema potrebe to reciklirati više i nadam se da će to sada biti uspješno, a testiranje je pokazalo da hoće”, zaključila je, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike