20.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Hrvatskoj u četvrtak cijepljen rekordan broj ljudi

U Hrvatskoj u četvrtak cijepljen rekordan broj ljudi

U Hrvatskoj je u četvrtak cijepljen rekordan broj ljudi – njih 46.887. Tu je informaciju prvi na press konferenciji Stožera iznio Krunoslav Capak, a o svemu se oglasio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, prenosi N1.

Priopćenje o rekordnom broju cijepljenih osoba u Hrvatskoj prenosi se u cijelosti:

“U četvrtak, 29. travnja 2021. prema podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih, utrošeno je u Hrvatskoj 46.887 doza cjepiva protiv covida-19 što je rekordan broj dnevnog cijeljenja do sada.

Dobra organizacija timova i mjesta za cijepljenje, od ordinacija liječnika obiteljske medicine u cijeloj zemlji do županijskih zavoda i zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, kao i pravodobna informacija pacijentima o terminima cijepljenja, preduvjet je ovako dobrih rezultata cijepljenja.

Uz to, na najbolji način potvrđuje da je zdravstveni sustav u Hrvatskoj organizacijski spreman u idućem razdoblju dnevno cijepiti i više do 39.000 doza koliko će biti moguće s obzirom na veliki broj doza cjepiva koje stiže kroz svibanj i lipanj. Takva dinamika cijepljenja omogućuje da se do kraja lipnja cijepi i više od 1.848.462 osobe odnosno više od 55% odraslih osoba.

“Osigurane su dovoljne količine cjepiva, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao glavni nositelj programa cijepljenja protiv covida-19 u Hrvatskoj, uz svesrdnu potporu Ministarstva zdravstva i svih dionika u zdravstvenom sustavu, poduzeo je sve potrebne mjere kako bi se cijepljenje odvijalo prema planu. Organizirana je distribucija na cijepna mjesta, timovi koji će provoditi cijepljenje i sva potrebna logistička potpora”, izjavio je ravnatelj HZJZ i glavni koordinator programa cijepljenja u Hrvatskoj Krunoslav Capak.

Dosezanje što veće razine zaštite građana cijepljenjem smanjit će se širenje bolesti covid-19 što je preduvjet očuvanja života i zdravlja ljudi, smanjenog opterećenja bolnica, kao i uspješnosti ovogodišnje glavne turističke sezone koja ima značajnog udjela u hrvatskom gospodarstvu, kao i povratku redovitim aktivnostima u svakodnevnom životu.”

Najnovije

Još iz rubrike